Moulin Rouge! The Musical

Kategori Teater af - september 08, 2023
Moulin Rouge! The Musical

Truth, beauty, freedom and love

Den perfekte musical
Når det kommer til musicals i Danmark, vil der fra den 7. september 2023 være et før og et efter opsætningen af Moulin Rouge!

Niveauet har aldrig været højere på alle poster, og fra tæppet gik, var der kun én enkelt fejl at bemærke. Der var ingen sikkerhedsseler til publikum.

Det går stærkt. Tempoet er ekstremt højt, men timing og udførsel lider aldrig under det, og publikum får den perfekte tur i kærlighedsrutsjebanen.

Lad os bare få det af vejen med det samme. Forholdet til filmen, instrueret af Baz Luhrmann, gjorde, at alle parader var oppe, allerede fra første gang jeg så, at musicalen skulle opføres i Danmark. Ingen kunne rokke ved portrættet af den unge digter, der forelsker sig i den funklende diamant. Bare tanken om direktøren fra Cirkus Summarum som natklubejer, og Krumme som selvudnævnt leder af den bohemeske og kunstneriske revolution. Hvorfor overhovedet give sig i kast med det eksperiment?

Jeg vil gerne sige undskyld
Der er ikke gået mange minutter af forestillingen, før sejren allerede er hjemme. Rasmus Bjerg får, i rollen som Harold Zidler, præsenteret Moulin Rouge som den overdådige ramme for den tragiske kærlighedshistorie. Christian er kommet til Paris, og Silas Holst viser og beviser, at vi godt kan glemme Ewan McGregor, om ikke andet for en stund, karakteren er i gode hænder.

Stanley Bakar viser tænder som den passionerede Santiago, og Laus Høybye er aldeles vidunderlig som Toulouse-Lautrec.

Faktisk var alle stjerner allerede på linje, kursen var lagt, og speedometret viste fuld fart. Men en snigende bekymring meldte sig.

Den funklende diamant var ikke på scenen endnu. Hvordan ville det være muligt for nogen at gøre sin nødvendige overdådige entre som den ukronede dronning af natten og øjeblikkeligt være på niveau med det mesterværk, vi allerede var blevet præsenteret for?

Men så!

Sendt fra himlen
Sara Viktoria Bjerregaard kommer bogstaveligt talt ned fra himlen, og med en version af sangen ”Firework”, oprindeligt af Katy Perry, sprænges rammen, og triumfen er hjemme. Hun er Satine.

Musik og sangvalget er lidt af en genistreg i sig selv. Elton Johns “Your Song” er for længst blevet synonym med Moulin Rouge! Det er der mange af sangene, der er, men netop opdateringen og inklusionen af endnu flere klassikere, men også nyere sange, der er kommet til siden filmens premiere, som alle har indtaget deres plads i alles bevidsthed, har fundet vej ind i fortællingen.

Det gør musicalversionen til sin egen. Tilføjelserne gør det hele friskt, og med et orkester i verdensklasse gemt i siderne af kulisserne, er det svært at blive siddende.

Pelle Emil Hebsgaard er hertugen. En rolle, der måske er blevet lige tynd nok. Ja, der er modstand, men den bliver aldrig farlig, og i stedet for en kulmination forsvinder han konsekvensløst. Det kunne være løst med lidt mere opmærksomhed.

Scenografien har fylde og hver centimeter er i brug, har et formål og hjælper fremdriften af fortællingen. Fra den overdådige natklub, til det fattige Paris, til Toulouse-Lautrecs atalier. Øjet kan hele tiden gå på opdagelse og finde nye detaljer.

Kjolerne er overdådige, selv på de fattige revolutionerer, og misundeligt kan vi her i 2023 kun se på og ærgre os over, hvor meget stil verden engang havde.

Dansere, ensemble, musikere, sangere, koreograf, instruktør. Alle, der har haft en finger med i tilblivelsen af denne forestilling, har med deres bidrag været med til at lave et mesterværk i international verdensklasse.


Moulin Rouge! The Musical spiller fra 7. september til 21. oktober 2023. Falkoner Salen.
Vejle Musikteater fra den 25. oktober.
Musikteatret Holstebro fra den 10. november.
Varighed 2 timer og 30 minutter. Inkl. pause.


Medvirkende: Silas Holst. Sara Viktoria Bjerregaard. Rasmus Bjerg. Pelle Emil Hebsgaard. Laus Højby. Stanley Bakar. Vibeke Zederkof. Lea Thiim Harder. Annelie Karui Saemala Overbeck. Andy Roda. Tone Reumert. Joakim Tranberg. Luc Boris Andre. Mads Gronemann. Nicklas Miling. Nicco Olaybal Graulund. Instruktør: Niclas Bendixen. Koreograf: Anja Gaardbo. Scenograf: takis Kostumedesigner: Astrid Lynge Ottesen. Kapelmester: Joakim Pedersen. Lysdesigner: Ulrik Gad. Lyddesigner: Tim Høyer. Producent: Rikke Lange / One and Only Musicals. Executive Producer: Jesper Winge Leisner. Produktionsselskab: One And Only Musicals

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.