Mumier på udebane

Kategori Biografen af - februar 02, 2023
Mumier på udebane

En fin lille film for de mindste

I familiefilmen Mumier på udebane, følger vi de tre mumier, den rebelske prinsesse Nefer, den tidligere karetstjerne Thut og hans lillebror Sekhem, der ad omveje ender i det moderne London. Det viser sig nemlig, at alle de afdøde personer fra faraoernes tid lever i en hemmelig by under jorden, hvor de kan tilbringe deres tid i en form for egyptisk paradis. Freden varer dog ikke ved, da arkæologen Lord Carnaby finder mumierne og stikker af med en skat, så han kan udstille den på et museum. For at gøre tingene endnu værre, er skatten en vielsesring, og så bliver denne umage gruppe af mumier tvunget til at samarbejde for at få skatten tilbage.

Skørt, men sødt
Et koncept om udødelige mumier, der har levet i deres egen verden helt frem til i dag, lyder måske lidt fjollet, og det er det da også. Det er dog vigtigt at have for øje, hvem målgruppen er. Fordi det er ikke bare i konceptet, men også i handlingen, at der er fokus på, det fjollede frem for det seriøse. Der er ingen tvivl om, at det er en animationsfilm, der er henvendt de mindste. Der er fart over feltet, med et overraskende antal musicalnumre, skøre sidekarakterer, alt sammen hængt op på et lille eventyr, der ikke kræver en hel aften at nå til ende. Alt foregår i så hæsblæsende et tempo, at en scene knap er slut, før den næste begynder.

Filmen er lavet i Spanien, så selvom det er en stor distributør som Warner Bros. Discovery, der står bag biograflanceringen i Danmark, har filmens animation nok mere til fælles med de beskedne danske produktioner, fremfor de overdrevene dyre amerikanske. De er dog sluppet godt fra det mindre budget ved at have truffet nogle klare stilistiske valg, hvor karaktererne fx ser meget karikerede ud, så man ikke tænker så meget over det i løbet af filmen.

Mumier på udebane er en fornem lille animationsfilm. Det er ikke ligefrem, fordi den gør noget stort væsen af sig, men så er det heller ikke værre end det. Man kommer nok ikke til at mindes eventyret om Thut, Nefer og Sekhem mange år ud i fremtiden, men med en kort spilletid på lige under halvanden time, og en historie, der passer til længden, er det ikke nogen slem måde at underholde de små i familien på.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.