My Big Fat Greek Wedding 2

Kategori Biografen af - marts 24, 2016
My Big Fat Greek Wedding 2

Mere af det samme.

3stars

Hele familien fra den første er vendt tilbage og selvom Toula og Ian nu har fået en datter, så er meget stadig ved det samme. For familien er måske blevet større, men problemerne er mere familiære end nogensinde før.

Historien udspiller sig fuldstændig som for 13 år siden, den eneste forskel er, at det nu er Toula og Ians teenagedatter, Paris, der er ved at have fået nok. Denne gang er det også blevet bedsteforældrenes tur til at giftes, efter det viser sig, at de aldrig underskrev ægteskabspapirerne for 50 år siden. Ellers fortsætter filmen hvor den forrige slap med vinduerens og hele molevitten.

Fuld af varme.
Det er stadig den samme naturlige charme og hyggelige samvær i den højtråbende græske familie, der er filmens stærkeste trumfkort. Selvfølgelig er det lige en tand for sukkersødt for mig personligt, men det er også præcis, hvad man forventer, når man går ind for at se efterfølgeren til den første – og det bærer også filmen et godt stykke hen af vejen. Charmen er imidlertid ikke nok til at løfte filmen op over midten.

Selve historien er nemlig ikke andet end en lang række forudsigelige klicheer og misforståelser, der kun eksisterer for at skubbe historien fremad. Det hele er nemlig et påskud for at være sammen med disse karakterer, også selvom de åbenbart ikke har kunne finde på en særlig original fortælling.

My Big Fat Greek Wedding 2 er ikke meget mere end et kærligt gensyn med Toula og hendes familie. Det er et velkomment gensyn, og det er tydeligt, at alle har haft en fest på sættet. For langt de fleste som filmen er tilsigtet vil det være nok, men som et værk, der skal stå på egne ben, er det en noget tynd affære fuld af klicheer, blødsødne øjeblikke og letkøbte åbenbaringer.

 • Release Date: 3/24/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.

2 kommentarer on "My Big Fat Greek Wedding 2"

 • PETER CHRISTENSEN

  Så filmen og må indrømme som dansker at den er kanon sjov og super gode skuespiller. Tom Hanks kone Rita Jones spiller også med i den samt John Stamos fra 80er serien Full House. Det er vigtigt at vi kan forstå og se andre kulturer end kun os selv, få et godt grin. Vi kan lære af andre kulturer og på den måde forstå hinanden bedre. På den måde får man en bedre verden med LOVE. Journalisterne Jacob Wendt Jensen Berlingske og især Joakim Grundahl fra Politiken, beskriver det som om de har en HAD til Grækerne udfra deres måde at udtrykke sig på. Hvilket er grimt/beskidt at gøre overfor den danske befolkning. Det er måske fordi at jeres rødder stammer fra en anden kultur end den danske kultur og at i desværre spille med på det der er en part af jeres agenda i medieverden. Det er trist at se hvordan journalisterne ødelægger andre mennesker og heldigvis er befolkningen vågne og kan se jeres propaganda anmeldelser. Det korte og lange er se filmen og vurder den selv og lad ikke journalisterne give dig dit synspunkt. Jeg kan kun sige at den var kanon god og værd at se. Bedøm selv og lad ikke andre bedømme for dig.

  • Scott

   Hej Peter,
   Det er godt at høre du har haft så god en oplevelse af filmen – det er jo det, der er meningen med den, så det er altid rart at høre 🙂
   Jeg må også erklære mig enig i dit udsagn om, at det er trist og læse andres anmeldelser, hvori de bruge det meste af spaltepladsen på at påstå filmen er racistisk og nedladende. På den måde illustrerer de bare i virkeligheden deres egen manglende forståelse for andre kulturer.