Nocturnal Animals

Kategori Biografen af - januar 05, 2017
Nocturnal Animals

Tom Ford leverer endnu en mesterlig oplevelse

Tom Fords næste film i rækken efter hans fremragende debutfilm ”A Single Man” har været længe ventet, og har nu fundet dagens lys i form af ”Nocturnal Animals”. Til dette projekt har Tom Ford slået sig sammen med en perlerække af gode skuespillere, såsom Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher, Armie Hammer, Jena Malone, Laura Linney og Michael Sheen. Spørgsmålet er så om Tom Ford sammen med disse skuespillere kan skabe en film der holder det samme høje niveau som han lagde ud med i sin første film.

Amy Adams spiller kunstgalleriejeren Susan, som tilhører det rige borgerskab i L.A., sammen med sin mand, spillet af Armie Hammer. En dag modtager hun et manuskript på en bog fra sin eksmand Edward (Jake Gyllenhaal), som hun ikke har set i næsten 20 år, og hun bliver hurtigt grebet af fortællingen.  Man følger herefter skiftevis Susan i L.A. og fortællingen fra bogen i det vestlige Texas, samtidig med at man bliver præsenteret for en række flashbacks fra da Susan og Edward var sammen.

Fiktion og virkelighed blandet sammen.
Filmen er ekstremt stemningsmættet, og man bliver fra første færd grebet af den særsomme historie og de flotte billeder. Ford formår flot at få vist både det overfladiske Los Angeles og det støvede Texas i utrolige detaljer, og alt er filmet så lækkert at man næsten føler at man selv er til stede i disse miljøer. Samtidig med dette spiller alle skuespillerene rigtig godt, og især i fortællingen fra bogen leverer trekløveren Michael Shannon, Jake Gyllenhaal og Aaron Taylor-Johnson virkelig varen.

Som ”Nocturnal Animals” udfolder sig begynder man langsomt at se en dybere mening i filmen og mod slut indser man samtidig også hvorledes de to meget forskellige fortællinger man følger, er forbundet. Filmen udpensler ikke nogen endegyldig konklusion på filmen, men arbejder i stedet med tunge temaer som hævn og skyldfølelse, og lader det være op til tilskueren hvordan det hele skal fortolkes.

Tom Fords anden spillefilm endte heldigvis med ikke at skuffe, og han kan nu skrive to fremragende spillefilm på instruktør-CV’et. ”Nocturnal Animals” er flot, stemningsmættet, velspillet og sjælfuld.

  • Release Date: 1/5/2017
Kommentarer er lukket.