Ny festival fra CPH PIX

Kategori CPH PIX, Nyheder af - oktober 14, 2019
Ny festival fra CPH PIX

CPH PIX sætter fokus på nye filmskaber, med et helt nyt festivalsformat

Fra den 14. til 17. november lancerer CPH PIX filmfestivalen WEEKEND, der et nyt festivalprogram, som har 20 film fra 20 bemærkelsesværdige talenter i centrum. Derudover der også ni danske spillefilm, som får premiere på festivalen.

20 film fra 20 talenter
De 20 talenter er blevet særligt udvalgt, med et fokus på at finde tankevækkende stemmer fra en yngre generation af filmskabere, der allerede har gjort sig bemærket på store internationale filmfestivaler, som Cannes, Locarno og Venedig.

Danske talentfilm har også altid været noget, som  CPH PIX gerne vil skabe opmærksomhed om, og det samme er tilfældet på WEEKEND. Fem af de 20 film er danske, heriblandt Harpiks (som vi dække i Toronto), men også Jonas Arnbys provokerende ‘Selvmordsturisten’ med Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen, der tyvstarter  filmfesten, med en gallapremiere i Imperial. Derudover vil man også kunne finde fire andre danske film, som man kan finde i sideprogrammet WEEKEND Specials.

Med 30 arrangementer i alt, er er indholdet blevet skarpt kurateret, så hele programmet både er overskueligt og relevant.

WEEKEND Specials
Alt handler dog ikke blot om at sidde i biografmørket, for WEEKEND byder også på såkaldte talks, fester, musik og festivalens første Young Master. I en alder af blot 36, har belgiske Bas Devos allerede etableret sig, som en af sin generations mest spændende auteurs, der i den grad formår blandet politik og kunst sammen på underholdende vis. Hans anden spillefilm ‘Hellhole’ om følgerne af terrorangrebene i Bruxelles i 2016 havde premiere i Berlin i februar, og kun tre måneder senere i Cannes fik hans efterfølger ’Ghost Tropic’ premiere. Begge film kan opleves på WEEKEND, hvor Bas Devos også kan mødes i samtale med den danske instruktør Rasmus Kloster Bro.

I det mere festlige hjørne er der jubilæumstalk og fest, da Super16 fylder 20 år. Der er hjertevarme og opløfte komik i film som ‘Jojo Rabbit’, der modtog publikumsprisen på årets TIFF, og så kan man også se frem til i Robert Eggers idiosynkratiske ‘The Lighthouse’, som er en af årets mest atypiske og alternative biograffilm.


Du kan læse mere om filmfestivalen WEEKEND på cphpix.dk

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.