Nyheder fra filmenes verden

Kategori Nyheder af - oktober 26, 2017
Nyheder fra filmenes verden

Seksuelle krænkelser bag det store lærred

I kølvandet på de mange anklager om seksuelle overgreb begået af filmproduceren Harvey Weinstein, bliver endnu en filmmand nu anklaget for overgreb mod et stort antal langt yngre kvinder. Denne gang er det instruktør James Toback, som ifølge Los Angeles Times skulle have begået overgreb mod ikke mindre end 38 kvinder i 20’erne i løbet af hans karriere.

Disse anklager sætter hele diskussionen om ligestilling indenfor filmbranchen i et helt nyt lys og understreger blot, at debatten om mindretallet af f.eks. kvindelige instruktører og producenter hverken er saga blot eller uvæsentlig. De ulige magtfordelinger kan sige noget om, hvilken logik der ligger indlejret i filmbranchen og måske forklare, hvorfor magtfulde mænd gang på gang fanges med fingrene i kagedåsen – uden accept!

Samtidig viser de mange anklager også, hvilken magt der findes i filmbranchen. På den måde forbliver anklagerne om seksuelle overgreb – og krænkelser ikke blot en sag om dette, men også indgangen til en diskussion om hele filmbranchen og de magtkampe – og positioner som ligger heri.

Det bliver spændene, hvad disse sager vil bringe med sig andet end blot forhåbentlig en form for afslutning hos de mange berørte kvinder.

Copyright: https://www.imdb.com/name/nm0864812/mediaviewer/rm3369926144

Vil du vide mere?

https://www.latimes.com/entertainment/la-et-mn-james-toback-sexual-harassment-allegations-20171018-story.html

Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.