På pletten

Kategori Teater af - maj 10, 2023
På pletten

Når radioen rykker ud

Radioværterne Torben og Vanja sender formiddagsradio direkte fra det pulserende hverdagsliv i Blomsterbutikken Valmuen. Her møder de et farverigt persongalleri og involveres i forviklinger og familiedrama, som kulminerer ved en dobbelt begravelse på Store Bededag.

Winnie Kristine og Tobias Trier kommer ud på scenen iført grøn t-shirt og bagebukser, der får dem til at ligne klinikassistenter hos en meget bæredygtig tandlæge. Påklædningen skal ikke bruges til noget, men et eller andet skal de have på.

På papiret er På Pletten en god ide, og der findes guldkorn i krogene, men selv om Johan Klint Sandberg har gjort sit for at puste fysisk liv i forestillingen, havde det nok været bedst, hvis man havde begrænset sig til et lydbillede, hvor publikum selv kunne lytte sig frem til et visuelt billede af de mennesker, som den lokale radiostation interviewer.

Der er en fin dramaturgisk opbygning, og musikken er velskrevet i den forstand, at det lyder som noget, man netop ville høre i en lokalradio eller på et kræmmermarked.

Alle der har været i nærheden af lokalradio, eller lokal-tv for den sagsskyld, kender til de personer, man møder i det miljø. Dem har forestillingen ramt rigtig godt. Men talentet, når det kommer til skuespil, gør de 75 minutter til noget af en bølgegang på åbent vand.

Hatten af for forsøget og modet til at gøre det, men vi behøver ikke at se det, det havde været nok at lytte med.


På pletten spiller fra 09. maj til 12. maj 2023. På Aveny-T.
Varigheden er ca. 75 minutter uden pause.

På Turné: Katapult i Århus – lørdag 16. september
Gjethuset, Frederiksværk. – torsdag 21. september
Teater og Musik Odsherred – tirsdag 14. november


Medvirkende: Tobias Trier og Winnie Kristine. Ide & tekst: Tobias Trier og Winnie Kristine Komponist & Lyddesigner: Tobias Trier. Instruktørkonsulent: Johan Klint Sandberg. Instruktørassistent: Ingrid-Marie Thorlacius. Praktikant: Fie Hartvig. Producent: Tobias Trier og Winnie Kristine.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.