På toppen af verden

Kategori Biografen af - januar 26, 2017
På toppen af verden

En betagende og smuk film for børn i alle aldre

Da den unge Sasha, fra den russiske overklasse i 1800-tallet, finder ud af, at man har ledt det forkerte sted efter hendes morfar, som regnes for at være forlist et sted tæt på nordpolen, begynder hun selv at indlede en eftersøgning. Sasha kommer således ud på en hård åndelig, såvel som fysisk rejse oppe i det kolde Nord. På hendes rejse møder hun mennesker, som hun aldrig ville have mødt i de kredse hendes familie begår sig i, men som ikke desto mindre viser hende helt nye sidder af hende selv og af verden.

På toppen af verden er en super spændende, smuk og rørende fortælling om en ung pige og hendes kamp for at blive taget alvorligt i mændenes verden. Med flotte animationer føres man afsted på rejsen mod Nord, og drages fuldstændig ind i Sashas verden.

En atypisk fortælling.
Filmens meget personlige animations, gør den på mange måder mere virkelig og autentisk, og fungerer rigtig godt som et brud med nutidens meget ”overanimerede” Disney-film. Filmens lydspil er også meget betagende især efterhånden som Nordpolen nærmer sig, og man hører de store isflager give sig i vandet, eller når stormen suser om ørene på karakterne. Det er næsten en oplevelse i sig selv at lytte til det hvide inferno.

Dermed mener jeg også, at filmen har mere at byde på end den almene børnefilm, fordi den både er virkelig smuk at se og høre, men også er en spændende og nytænkende børnefilm, selv for voksne.

Det er dejligt at se en børnefilm, hvis handling i sidste ende ikke kun handler om at finde sin udkårne men om at finde sig selv. På mange måder kan man sige, at ”På toppen af verden” minder meget om en europæisk og moderne udgave af en klassisk Disney film, bortset fra at heltinden her ikke er en prinsesse på jagt efter sin prins, men en overklasses pige som trodser kønsnormer og klasseskel.

Det er så forfriskende at se den slags film, især når de er rettet mod børn. Desuden er det også interessant, at filmen ”foregår” i Rusland, som er så udskældt på vores breddegrader for tiden, men som her skildres som et rigt og kulturelt land. Det er sundt både for børn og voksne, at blive præsenteret for andre lande igennem f.eks. film, uden at det hele handler om USA.

Jeg må derfor sige, at På toppen af verden virkelig overraskede mig, betog mig og fik mig til at tænke en hel del – hvilket jo altid er skønt.

Dermed må jeg også give denne børnefilm 5 stjerner i håb om mere af den slags. Samtidig vil jeg også mene, at den er værd at se i biografen – eller med surround sound på fuld skrue.

  • Release Date: 1/26/2017
Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.