PAC-MAN har jubilæum

Kategori Nyheder af - maj 26, 2015

I år er det 35 år siden arkadespillet for første gang blev sat fri i verden, og blev nærmest symptomet på 80’ernes opblomstring af spil. Det skal selvfølgelig fejres i hele verden, hvorfor man bl.a. i Japan har slået Guinness rekorden for det største menneskeskabte billede af den ikoniske gule cirkel, mens man i storbritannien har sendt PAC-MAN ud på hans første rejse i rummet.

Skaberen af PAC-MAN, Professer Toru Iwatani, udtaler:
“Det er svært at tro, at der er gået 35 år, siden vi skabte PAC-MAN. Det har været meget spændende at se, hvordan verden har taget ham til sig som sin egen. Vi ønskede derfor at gøre noget mindeværdigt, men dette har overgået alt, hvad vi havde turde håbe på. Jeg føler mig også meget stolt over, at PAC-MAN har så stor en rolle i PIXELS. Særligt de visuelle effekter af den gigantiske PAC-MAN i New York bliver noget helt ekstraordinært, og noget, der aldrig er set før. Mit eget fødselsdagsønske er, at PAC-MAN kan fortsætte med at gøre folk glade.”

Dette er dog ikke alt, for til de filmglade udkommer der også et nyt action eventyr i de dansker biografer til sommer, nemlig filmen PIXELS. PIXELS står på nuværende tidspunkt til at få biografpremiere den 13. august, og er en hyldest til generationen fra 80’erne. For da rumvæsner opfanger videooptagelser med de klassiske arkadespil, misforstår de det som en krigserklæring og angriber derfor jorden, i skikkelse af arkadefigurerne. Derfor søger USA’s præsident hjælp fra sine gamle arkadespilsvenner, i et desperat forsøg på at redde jorden.

Sony Pictures’ internationale marketing- og distributionsdirektør Josh Greenstein udtaler:
”PAC-MAN er en af de mest genkendelige 8-bit figurer nogensinde, så selvfølgelig skal vi være med til at hylde ham, nu han bliver hele 35 år. Så før han får sin debut i PIXELS på det store lærred, ville Sony Pictures fejre det med en række fødselsdagsfester rundt omkring i verden. Vi er meget glade for, at PAC-MAN er en del af filmen og ser frem til at dele hans præstation med alle andre til sommer.”

PIXELS får som sagt premiere d. 13. august, og er instrueret af Chris Columbus, der bl.a. er kendt for de første to Harry Potter film.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.