Paco de Lucía – flamencoens mester

Kategori Biografen af - juli 28, 2016
Paco de Lucía – flamencoens mester

En upræcis fortælling om et meget kompleks menneske.

2stars

Dokumentaren Paco De Lucia: Flamencoens mester er en fortælling om den storslåede og nyskabende musiker Paco De Lucia, som med sine fascinerende evner, store præcision, perfektionisme og kreativitet, formåede at bringe nye kombinationer og lyde ind i flamencoens verden.

Filmen er baseret på gamle og nye optagelser af koncerter, interviews og private videoklip, men også interview med både familie, kollegaer og mesteren ”himself”.

En fortælling som starter ved begyndelsen, men aldrig helt slutter selv efter mesterens død. Paco De Lucia døde nemlig inden de sidste optagelser skulle filmes, men skaberne bag filmen, mente, at filmen ville fungere fint uden en slutning, fordi historien om mesteren aldrig ville slutte.

En uafsluttet fortælling.
Fortællingen om Paco De Lucia: Flamencoens mester slutter heldigvis, og det siger jeg, fordi at den var alt for lang. Hvis man havde forkortet den, og gjort den lidt mere spiselig, ville den ikke have været så kedelig for en udenforstående person som jeg selv. Det er tydeligt, at filmen kun taler til musikkendere, og mere præcist, kendere af Paco De Lucia eller flamenco musik. Og eftersom jeg ikke er nogen af delene… ja, så var det altså en enormt langtrukken film. Det er ærgerligt, da den både kunne være spændene og rørende, men ikke formår at være nogen af delene. En film som denne har massere af muligheder for at vise noget om, hvilket Spanien mesteren voksede op i, hvilke kår han kom fra, og hvorfor lige netop flamencoen blev hans kald uden, at den behøves at være kedelig og for lang. En mere afkortet, men til gengæld præciseret version kunne måske gå an.

Samtidig med at den er enorm lang, kunne filmen heller ikke leve op til sit ideal om, at være personlig og tæt på Paco De Lucia i sin fortælling om ham. Det blev for kludret og man fik aldrig helt fornemmelsen af, hvilket menneske han var. Måske fordi de, der lavede filmen, heller ikke rigtig vidste det. Til gengæld fik man en del viden om Spaniens historie og den store betydning musikken har spillet i de fattigere egne. På den måde var den lidt interessant.

Alt i alt desværre ikke en film jeg vil forslå til mennesker, som jeg selv, der ikke har det store kendskab til musikken eller manden bag.

Filmen får derfor også kun to stjerner.

  • Release Date: 7/28/2016
Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.