Partisan

Kategori Serier af - august 15, 2020
Partisan

En mand takker ja til et job i idylliske omgivelser, men finder ud af, at tingene ikke er helt som de ser ud. Det er præmissen for den nye Viaplay Original serie, Partisan, med svenske Fares Fares i hovedrollen som Johnny. Han er manden, der siger ja til at være chauffører for det økologiske landbrugsfællesskab i Jordnära. Allerede fra første færd, foregår der mystiske ting, og Johnny bliver bedt om at gøre alt muligt andet, end at køre lastbil – og efter tre afsnit, forstår jeg stadig ikke hvad serien går ud på, men det er også lige meget.

For Fares Fares har en nærmest magnetisk tilstedeværelse. Uanset om han spiller en kejtet landbetjent i Kopps eller en seriøs en af slagsen her, har man ikke noget imod at være passager på hans rejse. Han prøver ligesom seeren at finde op og ned i denne prækære situation, han befinder sig i, og det er et spændende mysterium, fordi svarerne ikke hænger på træerne. For hver gang han bevæger sig nærmere sandheden om Jordnära, er det som om, at der er mindre, der giver mening. Bedre bliver det heller ikke af, at Johnny har sit personlige traume, han går og tumler med, så det er ikke engang til at sige, om hans perspektiv er troværdigt.

Med til at holde en fokuseret er også seriens fornemme udseende. Det er en flot serie – både figurativt og bogstaveligt. De naturskønne omgivelser er en perfekt metafor for den pæne overflade, der skjuler det fordækte foretagende, der ligger lige under overfladen.

Det er lidt mærkeligt at skrive en anmeldelse af serien Partisan, når jeg ”kun” har set tre af de fem afsnit serien består af – for jeg ved, som sagt, stadig ikke hvad serien går ud på, eller hvad der foregår i det kultlignede foretagende, som Fares Fares’ karakter har infiltreret.

Jeg ved ikke om slutningen er tilfredsstillende, men det er utroligt rart at se en serie, hvor man ikke fra første færd, kan regne ud, hvor det hele ender henne. Jeg sidder i stedet tilbage med flere spørgsmål end svar. For hvad er det, der foregår i kælderen, hvem er den ældre mand, hvorfor har et landbrugsfællesskab brug for et gymnastikhold, og kan man overhovedet stole på Johnny som fortæller? De fleste vil nok synes, det er frustrerende, men jeg finder det befriende. Samtidig er det også meget rart, at serien består af fem afsnit, så man ikke skal sidde igennem alt for meget, før ens pinsler får en ende.


Partisan kan ses på Viaplay fra i morgen og udkommer ugentligt.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.