Passengers

Kategori Biografen af - december 22, 2016
Passengers

En flot og romantisk film med to af verdens største stjerner

Da jeg så traileren til Passengers havde jeg på fornemmelsen, at filmen ville spilde en ellers interessant idé på at vise Chris Pratt og Jennifer Lawrence opleve en to timers lang pladder-romance i rummet, kun afbrudt af nogle onde modstandere, som de sammen kunne kæmpe i mod. Alligevel blev jeg dog noget positiv overrasket, da plottet viste sig at have en helt anden udvikling end den, der ellers blev hintet i traileren.

Filmen omhandler Chris Pratts karakter Jim, som ved et uheld bliver vækket fra sin dvale 90 år før tid i sin rejse mod en fremmed planet, ombord på et rumskib med 5000 andre mennesker. Jim finder hurtigt ud af, at han er den eneste, der er vågnet, og bevæger sig derfor i et år ensomt rundt på det store rumskib. Langsomt begynder han at lege med tanken om at vække en anden passager, og selvom han har kvaler med det, bliver han mere og mere draget mod Auroras (Jennifer Lawrence) dvalekammer.

Masser af romantik i det ydre rum
Både Chris Pratt og Jennifer Lawrence gør det fint som Jim og Aurora, om end de dog begge spiller karakterer, som man lidt føler, at man har set dem spille et par gange før. I en birolle som en tjener-robot er det Michael Sheen, der imponerer mest, samtidig med at han skaber filmens sjoveste momenter. Selvom filmen ikke er ligeså banal-romantisk, som jeg havde frygtet, begynder romantikken dog at fylde mere og mere, og den klinger en gang imellem lidt for klichefyldt (vi får selvfølgelig et sædvanligt ”Do you  trust me?”-citat). Især til sidst tager den romantiske del for meget over efter min smag.

Jeg synes personligt, at filmen fungerede bedst i den første halvdel. Det er en skam, at filmen ikke går helt i dybden med det eksistentielle drama, der var mulighed for, når vi havde at gøre med en fyr, der vidste at han skulle bruge resten af sit liv på et rumskib; men alligevel får den første halvdel af filmen skabt noget fint drama. Filmen er samtidig hele vejen igennem rigtig flot, special effekterne er gode og kameraføringen er fin.

Alt i alt blev jeg positivt overrasket over Passengers, og jeg synes, at man oplever en flot og underholdende film, der dog desværre ikke går helt i dybden med de dramatiske muligheder der var, – i stedet fokuseres der mere på at fortælle en kærlighedshistorie.

  • Release Date: 12/22/2016
Kommentarer er lukket.