Patriots Day

Kategori Biografen af - marts 16, 2017
Patriots Day

En film med gode intentioner, der dog vil for meget

Peter Berg og Mark Wahlberg er blevet hyppige samarbejdspartnere, og de har nu for tredje gang på kun fire år slået pjalterne sammen og lavet Patriots Day, som beskriver terrorangrebet under ‘Boston Marathon’ tilbage i 2013.

I filmen følger vi et virvar af karakterer, hvor at Mark Wahlbergs politibetjent, Tommy, står mest centralt. Tommy er, efter at være kommet i lidt disciplinære problemer i politiet, blevet degraderet til at være vagt under det maratonløb, som bliver angrebet af terror. Terrorangrebet finder sted inden for filmens første halve time, og derefter følger man de kaotiske efterdønninger, både fra ofrenes, gerningsmændenes, politikernes, efterretningstjenesternes og politiets synsvinkel.

Efter sigende skulle manuskriptet til Patriots Day være en sammenblanding af to forskellige manuskripter, der omhandler omstændighederne omkring terrorangrebet. Det ene skulle omhandle det faktuelle drama, og det andet spændingen og tilhørende action. Desværre er jeg ikke sikker på, at denne sammenblanding har været den bedste idé, for der sker simpelthen for meget til, at filmen kan bære det. På to timer og et kvarter bliver vi introduceret til tonsvis af karakterer, nogle som man følger filmen igennem, andre som helt falder ud af filmen, for til sidst hurtigt at blive afrundet. Jeg tror, at man havde skabt en mere helstøbt film, hvis man havde valgt at lave enten den følelsesladede, eller den actionfyldte film, da det virker til at der har været rigeligt med materiale til begge dele.

God action holder filmen oppe
Den del, der efter min mening fungerer bedst i Patriots Day, er den actionfyldte. Man får ikke tid til at komme nok under huden på karaktererne til at blive revet helt følelsesmæssigt med, men til gengæld får man leveret fremragende actionsekvenser og fin spænding. Også selve bombningen under Maratonløbet er godt eksekveret, og hurtig klipning og håndholdte kameraer får en til at føle det kaos, der sandsynligvis har været.

Mod slutningen af filmen begynder filmens budskab tydeligt at stå frem i form af en hyldest til Boston, og det sammenhold som gør, at byen består. Det bliver lige lovligt amerikansk og patosladet efter min mening, men samtidig er det dog fair nok at der bliver sendt en hyldest af sted til ofrene, og byen der kom igennem sådan et angreb.

Alt i alt var man godt underholdt filmen igennem, og jeg ligger et sted mellem tre og fire stjerne. Men fordi at filmen simpelthen vil alt for meget, og derfor bliver noget rodet (og måske også lige en smule for amerikansk), ender jeg med at give Patriots Day tre stjerner.

Kommentarer er lukket.