Peter Kanin: Hopper hjemmefra

Kategori Biografen af - juni 10, 2021
Peter Kanin: Hopper hjemmefra

En rigtig god børnefilm

Mangler du en god film til de mindste i familien, så kan du ikke gå helt galt i byen med Peter Kanin: Hopper hjemmefra. For det er en film, der på alle måder er henvendt til de mindste, og som stolt bryster sig af at være en rendyrket børnefilm. Lige fra første færd lægger vi ud med tegneserievold, til Bea og Thomas’ bryllup. Det bliver gjort med så stor en barnlig entusiasme, at man ikke kan lade være med at grine, og derfra ser filmen sig ikke tilbage.

Fest og farver
Hvis ikke du kender historien om Peter Kanin og hans slæng, er filmene baseret på en række børnebøger af samme navn, om den frække Peter, som altid roder sig ud i problemer. Det var også tilfældet i den første film, og ikke meget har ændret sig i efterfølgeren, også selvom Bea og Thomas nu er blevet gift. Det hele burde være fryd og gammen, men Peter føler sig overset, og da han ser marketingskampagnen for den nye bog om Peter Kanin, hvor han blive fremstillet som det sorte får, får han nok og stikker af hjemmefra.

Det fører unægtelig til en masse festlige situationer, hvor Peter som regel forsøger at gøre noget godt, man altid ender med at komme galt afsted. Det hele foregår dog ikke kun i dyreriget, for der er som sagt også mennesker med. Når det kommer til den menneskelige del af filmen, er det en meget traditionel fortælling, om integritet mod penge. Det er ikke vildt tankevækkende, men her er der blevet plads til lidt tiltrængt meta-selvironi, så der også er noget til de voksne.

Som jeg skrev i starten af anmeldelsen, er Peter Kanin: Hopper hjemmefra en film, som på alle måder er henvendt til børn. Der er selvfølgelig en sideløbende historie om menneskene i Peters liv, men det er bare baggrundsstøj, for at give forældrene noget og for at holde budgettet nede. Når det kommer til dyredel af filmen, er det ganske underholdende og lige tilpas barnligt nok til, at selvom jeg på ingen måde er målgruppen, alligevel fandt filmen meget hyggelig og underholdende.
Så hvis du gerne vil ind og se en film til med de mindste familiemedlemmer, kan du ikke gå helt galt i byen med Peter Kanin: Hopper hjemmefra.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.