Peter Pan

Kategori Teater af - oktober 08, 2023
Peter Pan

En fortryllende og underholdende musical for hele familien

Hvis du som børnefamilie skal have underholdning i efterårsferien, så er forestillingen Peter Pan opsat af Eventyrteatret i Glassalen i Tivoli det helt rigtige valg.

Netop J. M. Berries forestilling om drengen, der nægtede at blive voksen, er i gode hænder hos Eventyrteatret. Peter er naiv, arrogant og selvoptaget som teenagedrenge er flest, og Wendy bliver de fortabte børns mor, med alt hvad det indebærer.

Her havde mange nok, når nu det kommer til en ny version, benyttet sig af muligheden for at italesætte, at det ikke behøver være kvindens rolle at sørge for, at børnene får noget at spise, går i bad og børster deres tænder. Men her vægter Eventyrteatret at vise, hvad manuskriptet fremlagde som normen dengang i 1904.

Det er modigt, når nu mange andre ting er blevet ændret eller opdateret til 2023.

Men det virker som om, at det må være op til den enkelte familie at tale om den eller de roller efterfølgende.

Bo Skødebjerg har ellers mange andre steder taget sig små friheder, når det kommer til manuskriptet, og enkelte steder giver den nye version ikke helt mening, fordi ting er blevet undladt eller overladt til den enkeltes opfattelse og fortolkning. Men det er bestemt ikke noget, der forstyrrer hverken børn, unge eller voksnes oplevelse. Dette er stadig en vidunderlig Peter Pan forestilling.

På eventyrteatrets egen hjemmeside står der – Vi skaber musicals, der samler familien, og udvikler scene- og livskunstnere – Det kan i alt sin enkelthed ikke beskrives mere præcist.

De medvirkende i Eventyrteatrets to musicalforestillinger, der hvert år bliver afholdt i Glassalen i Tivoli, bliver udvalgt efter en casting af de omkring 300 elever, der modtager undervisning på teatrets dramaskole i Søborg.

De yngste er omkring syv år, og de ældste er tyve år. Fælles for dem alle er et næsten ufatteligt disciplineret arrangement, der hvert år imponerer og sætter nye standarter for, hvad der er muligt at få frem i unge talenter.

Jeg har ikke tænkt mig at fremhæve enkelte skuespillere, men igen vil jeg nævne den energi, der kommer ud fra scenen. De unge mennesker stråler og glæden er smittende.

Det skal også nævnes, at scenografi, kostumer, musik og afvikling løfter produktionen op til den professionelle opsætning som Eventyrteatret også er kendt for. Susanne Vognstrup, som er stifter og leder af Eventyrteatret, har skabt en uvurderlig institution til stor glæde for kulturen i Danmark.

Jeg glæder mig allerede til slutnovember, når den næste forestilling lader tæppet gå. Det bliver i år en ny version af Charles Dickens’ juleklassiker – Et Juleeventyr.


Peter Pan spiller fra 6. oktober til 22. oktober 2023. Glassalen i Tivoli.

Fra den 12.-22. oktober giver teaterbilletten adgang til Halloween i Tivoli på spilledagen.

Varigheden er ca. 2. timer og 20. minutter. Inkl. pause.
Forestillingen er egnet for alle eventyrelskere fra minimum 5 år.


Medvirkende: 100 børn og unge fra Eventyrteatret. Manuskript & Instruktion: Bo Skødebjerg. Musik: Stuart Goodstein. Kostumer: Christine Brincker. Sanginstruktør: Lisa Tjalve. Koreograf: Tara Toya.

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.