Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Kategori Biografen af - maj 24, 2017
Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Underholdende som altid, men denne gang er konceptet en smule slidt

Fortællingen i den nye Pirates of the Caribbean-film centrerer denne gang om Will Turner og Elizabeth Swanns barn, Henry. Henry er er på jagt efter Poseidons trefork, der efter sigende kan ophæve alle havets forbandelse, så han kan blive forenet med hans far. Til denne rejse får han brug for Jack Sparrow og hans magiske kompas, men det er ikke så lige til, da han først støder ind i den hævngerrige kaptajn Salazar, der mere end noget andet ønsker at tage hævn over netop Jack Sparrow. Det er en rejse fuld af familiære intriger, søslag og et kapløb for at finde Poseidons trefork, inden døden – bogstaveligt talt – indhenter dem.

Et klassisk eventyr
Det kunne næsten ikke være et mere klassisk eventyr, og udelukkende som en rutsjebanetur, så er det en succes. Der hvor filmen dog halter lidt er i selve historien, og et par af skuespillernes præstationer. Plottet er som sagt ikke noget sindsoprivende nytænkende, men det er habilt og binder de store actionsekvenser godt sammen, hvis altså man kan bærer over med den tilsyneladende meget diffuse logik, der er omkring havets forbandelser. Meget værre står det dog til med skuespillerne.

Der er ikke nogen pæn måde at skrive sig uden om det, men Geoffrey Rush og Johnny Depp ser bare gamle og slidte ud. Det er efterhånden næste 15 år siden den første film i serien udkom, men de opfører sig stadig som var det sidste sommer, og derfor ender de også hurtigt som et par omvandrende parodier – selvom de næsten får maskeret det med deres charme. De nye unge karakterer i form af Kaya Scodelario og Brenton Thwaites er pæne, men ikke meget mere. Derfor er det ikke desto mindre virkelig fedt, at Javier Bardem gør det godt som den hævngerrige Salazar, der mere end noget andet ønsker at dræbe Jack Sparrow.

Ujævn, men flot
Det er en meget ujævn oplevelse, men decideret forfærdeligt er det aldrig. Filmens store actionsekvenser, eller “set-pieces”, er simpelthen for gode til, at det manglende plot skader helhedsoplevelsen. Der er masser af storslået søslag, fægtekampe og hajer. Noget så simpelt som en redningsaktion under en hængning bliver til en ekvilibristisk udforskning af, hvordan det kan gøres så besværligt som muligt for karaktererne, men samtidig, så underholdende som muligt for tilskuerne.

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, er en solid eventyrfilm, men desværre ikke meget mere end det. Johnny Depp og kompagni gør det bedste de kan, men ud over et par kreative actionsekvenser, så hæver filmen sig aldrig for alvor over det middelmådige. Filmen er på ingen måde dårlig, det er den simpelthen for godt lavet til at være, men konceptet er ganske enkelt for slidt til at føles enestående den femte gang.

  • Release Date: 5/24/2017
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.