POKÉMON Detective Pikachu

Kategori Biografen af - maj 09, 2019
POKÉMON Detective Pikachu

Et dejligt lille eventyr i Pokémon verdenen

I POKÉMON Detective Pikachu, følger vi den unge knægt Tim Goodman, der lever i en verden, hvor pokémoner eksisterer. Han er dog ikke synderlig interesseret i de finurlige væsener, og vil faktisk slet ikke have noget med dem at gøre. Det er lige ind til hans far kommer ud for et biluheld, og forsvinder på mystisk vis. Det leder ham i retning af storbyen Ryme City, hvor mennesker og pokémoner lever i samhørighed. Her møder han en særlig Pikachu, for Tim er den eneste person, der kan tale med ham. Hurtigt slår de pjalterne sammen, for at opklare mysteriet om, hvor Tims far er forsvundet, for slet ikke at tale om det mystiske stof R, der kan vise sig at have meget voldsomme konsekvenser.

Fjollet, men også finurlig
Hele præmissen med, at mennesker og pokémoner lever i harmoni med hinanden, i en verden meget lig vores er temmelig fjollet. Filmen tager det dog aldrig alvorligt, og man sidder i stedet med en følelse af, at filmskaberne er mere interesseret i at gøre grin med de absurde omgivelser gennem Ryan Reynolds rapkæftede Pikachu, i stedet have en masse sjov undervejs.

Sjovt er det da også, og selvom man ikke kan påstå, at det er en dybsindig film, så er det fornøjeligt at følge Tim og Pikachu, på deres rejse rundt i Ryme City, og se dem møde pokémonerne på deres vej. Det skyldes ikke bare makkerparrets gode kemi, men også at pokémonerne er godt animeret, og fulde af personlighed. Det er nok heller ikke tilfældigt, at filmen ikke udkommer på dansk, da meget af humoren nok mest af alt henvendes til et publikum, der er vokset op med videospilsserien.

Alt er dog ikke bare sjov og ballade, for der er et element af historien, som filmskaberne tager seriøst, og det er den følelsesmæssige relation, der opstår mellem Tim Goodman og Detective Pikachu. Det er en meget sentimental relation, og når de meget forudsigelige strygere gør deres indpas, står filmen også klart svagest, da forholdet trods alt er meget overfladisk og klichefyldt, selvom det tydeligvis ikke har været intentionen.

En film for fans
Er man ikke fan af Pokémon-universet, og har fulgt med siden starten af 90’erne, vil alle de mange væsner nok fremstå endnu mere utilnærmelige, end selve grundpræmissen. Der bliver ikke brugt meget tid på at forklare, hvad de enkelte ’lommemonstre’ kan. De bliver derimod omtalt overraskende indforstået, med tanke på lige til selve mysteriet viser sig at være. Det bliver ganske enkelte antaget, at publikum allerede har et stort kendskab, så man skal nok lige overveje at læse op på mytologien, hvis man ikke har prøvet kræfter som Pokémon-træner tidligere.

POKÉMON Detective Pikachu, er såmænd en ganske underholdende lille eventyrfilm. Den gør meget klogt brug af Pokémon-universet ved at anvende det som en baggrundkulisse, og i stedet fokusere på et, på samme tid bombastisk, men også intimt eventyr. Ryan Reynolds er vanligt morsom som Pikachuen med jagthatten, og han gør mange af de fjollede situationer festlige, gennem sine humoristiske observationer. Filmen er langt fra perfekt, og ender også med næsten at blive en superheltefilm til sidst, men overlever i sidste ende på charmen, og det finurlige univers, der er et hyggeligt bekendtskab i de 104 minutter filmen varer.

  • Release Date: 5/9/2019
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.