Push

Kategori Biografen af - juni 13, 2019
Push

En rystende og højaktuel dokumentar

I Push får vi endelig en dokumentar om hvorfor det er, at boligpriserne egentlig er blevet så dyre i storbyerne? Du har sikkert, ligesom så mange andre, undret dig over, hvordan det kan være, at huslejen bare tilsyneladende stiger eksponentiel i steder som København, uden at der er nogen synlig forbedring af bostederne.

I et forsøg på at afdækket den bagvedliggende årsag, følger dokumentaren Leilana Farha, der arbejder for FN, og som ihærdigt forsøger at komme til bunds i, hvorfor vi oplever denne udvikling globalt, og hvad der egentlig kan gøres for at vende skuden, så huslejen igen kan følger lønudviklingen.

Barsk virkelighedstjek
Det er en meget hård dokumentar at sidde igennem. Den er på mange måder næsten en gyser, da den blotlægger, hvordan amoralske kapitalfonde, uden nogen som helst samfundsværdi, langsomt men sikkert udhuler og ødelægger sammenhængskraften, ikke bare for byerne, men også for hårdtarbejdende mennesker. Emnet har jeg personligt interesseret mig for i lang tid, og det løber da også koldt ned ad ryggen, når instruktør Fredrik Gertten stille og roligt rejser rundt i Nordamerika og Europa, for tydeligt at demonstrere, hvordan kapitalfonde i al åbenhed, nærmest ”stjæler” ejendomme, i et bizart ønske om at skabe mere værdi, uden omtanke for andre mennesker.

Det meste rystende ved alt dette er dog ikke, at kapitalfonde er grådige. Hvis ikke det var åbenlyst før, så understregede finanskrisen i 2008 for alvor, at der er ufattelig mange skruppelløse folk, der driver rov på almindelige mennesker. Nej, det mest rystende er, at løsningen er så ligetil, men alligevel så langt fra at kunne blive realiseret. Det eneste der kræves er, at nationalstaterne sørger for, at ejendommene ikke bliver solgt til disse kapitalfonde, men med så ubegribelige summer i omløb, viser det sig hurtigt ikke at være helt så lige til.

Push er måske ikke en feel-good dokumentar, men den er højaktuel, også for os i Danmark, og afdækker et samfundsrelevant emne, på både nøgtern og dramatisk vis. Det er ubehageligt at sidde igennem, men gør dig selv den tjeneste se filmen alligevel, for det er en øjenåbner og en problemstilling, som er værd at fokusere på.

  • Release Date: 6/13/2019
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.