Ready or Not

Kategori Biografen af - september 12, 2019
Ready or Not

God og solid underholdning

I gyser-komedien Ready or Not følger vi den unge brud, Grace, som ikke får den ønskede bryllupsnat. Hun har lige giftet sig ind i den meget rige og excentriske familie, Le Domas. Familien sidder på en rigdom, skabt på baggrund af et brætspils-imperium, hvor der er blevet lavet vanvittige traditioner og djævelske alliancer. Grace bliver tvunget til at spille gemmeleg, der viser sig at blive hendes livs spil om overlevelse.

De skøre rige mennesker
Filmen slår én ting fast ret hurtigt. Rige mennesker er de værste! Deres udklædning ligner noget fra den sorte død, hvorfor det tog mig et øjeblik, før jeg fandt ud af, at vi rent faktisk befandt os i det 21. århundrende. Historien er sådan set meget enkel, hvor alle kæmper for deres overlevelse og bliver nødt til at komme op med nye og kreative måder at ændre spillets regler på.

Dog undrer det mig, at det netop kun er Grace, det lige går ud over og ingen andre, som ellers også har giftet sig ind i familien. Hele hendes mysterium bliver præsenteret som et slags russisk roulette, nøje udvalgt af deres grand-grandonkel, som de ikke engang er sikker på eksisterer. Men alligevel er de parate til at dræbe for ham for selv at kunne overleve. Dette sker dog kun, når kortet ”Gemmeleg” er blevet udvalg. Ellers er alle andre spil åbenbart et frikort til livet.

Mere humoristisk end gys
Selvom filmen også bliver lanceret som en gyserfilm er det helt klart mest en komedie. Jeg sad og grinede af de begåede mord, fordi hele konceptet var så absurd; men igen, rige mennesker er skøre!

Den australske skuespiller, Samara Weaving, er god som den heltemodige Grace, og på en måde definerer hendes rolle en ny bølge af heltinder i gyserfilm, der ikke blot løber væk og gemmer sig, men kæmper klogt for sin overlevelse. Det tidligere teenageidol, Adam Brody, gør det også meget godt som familiens bror, Daniel, da man aldrig rigtigt ved, hvilken siden han er på, før til allersidste øjeblik.

Filmen virker ikke til at tage sig selv alt for seriøst, hvilket er dens største styrke. Det passer perfekt med dens stil, da den blot er tænkt som værende sjov og underholdende. Så lad spillet begynde!

Skrevet af
Kommentarer er lukket.