Remember (Blu-ray)

Kategori Hjemmevideo af - oktober 21, 2016
Remember (Blu-ray)

Remember handler om Auschwitz overleveren Zev Guttman (Christopher Plummer). Han befinder sig i sit livs vinter, og bor på et plejehjem, hvor alt burde være dejligt, men på ingen måde er det. Årsagen til dette er, at Zev, der for resten lider af demens, finder ud af, at nazibetjenten, der myrdede hans familie for 70 år siden, viser sig at bo i USA. Derfor rekrutterer han sin plejehjems ven, spillet af Martin Landau, til at være hans makker på hans jagt, som på ingen måde ser ud til at få en positiv afslutning.

remember1

Christopher Plummer er det helt store trækplaster på filmen. Ligesom med alle andre af Atom Egoyans film, så er det hele lige lidt for sløset til min smag. Egoyan forsøger at give begivenhederne en ekstra dybde ved at gøre alt lige så forvirrende for tilskueren som det er for Zev, der grundet hans manglende hukommelse hele tiden kæmper for at finde rundt i en verden, der hele tiden langsomt forsvinder for ham. Denne fragmenterede fortællestil fungerede rigtig godt i hans forrige film The Captive, men her ender det bare som ”style-over-substance”.

Hele filmen er bygget op omkring, at tilskueren skal blive grebet af dette mysterium, så da det ikke hænger sammen, falder hele kabalen fra hinanden. Jeg mistede dog aldrig helt modet, da Plummer og resten af ensemblet spiller helt eminent, men med mindre du er skuespiller, eller bare nyder godt skuespil, kommer du desværre nok til at blive skuffet med denne film.

Der er følger ikke noget ekstra materiale med på Blu-ray’en.

2stars

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.