Robinson Crusoe

Kategori Biografen af - juni 02, 2016
Robinson Crusoe

En god film for de mindste.

4stars

I denne genfortællingen af historien om Robinson Crusoe, følger vi, sjovt nok, titelkarakteren af samme navn. Den er dog meget løst baseret på bogen af Daniel Dafoe. Der er stadig en person ved navn Robinson Crusoe, der strander på en øde ø, men det er ikke ham, der er i centrum. Det er i stedet Papegøjen Tirsdag (Peter Frödin) og hans andre dyrevenner, der bor på den eksotiske ø.

Det er fra dyrenes perspektiv, at historien fortælles, og på den måde fortælles en meget mere børnevenlig udgave af den ellers meget dystre historie om Crusoe.

Endnu en 3D-film, men en af de gode.
For en sjælden gangs skyld er 3D effekten faktisk meget god. Det er ikke bare noget, der er klasket oven på en færdig film, men er tænkt ind på samme måde som lyd- og billedkomposition. Den ekstra dybde i billede er også med til at fremhæve de utroligt flotte one-take jagtsekvenser. Disse mavesusende rutsjebaneturer er på samme niveau som store Hollywood produktioner, og er uden tvivl de helt store højdepunkter.

For det er i action delen, at filmen for alvor excellerer. Alt er så fornemt sat op, og med så farverige karakterer og skurke, at det er underholdende hele vejen igennem. At det er så flot er slet ikke noget man kan tage forgivet, da det stramme budget flere gange kan ses bl.a. i de meget grove billedteksturer. Animatorerne bør derfor hyldes for at få hæve sig over budgettet.

Et mesterværk bliver det imidlertid aldrig. Historien er noget så forudsigelig, og uanset hvor flot komponeret filmen er visuelt, så kan den stadig ikke løbe fra at se billigt ud visse steder.

Velvalgte danske stemmer.
Et sidste aspekt af filmen, der er værd at fremhæve, er den danske oversættelse. I tråd med resten af filmens mange overraskelser, så er de danske stemmer utroligt velvalgte. De fungerer alle sammen efter hensigten, og hiver aldrig en ud af oplevelsen, og særligt værd at fremhæve er Peter Frödin som papegøjen Tirsdag. Han er fortælleren i historien, og har den helt perfekte stemme til at være ens guide på dette eventyr.

Robinson Crusoe er en virkelig god animationsfilm for de mindste. Den er underholdende, fuld af farverige karakterer og så skinner eventyrlysten fra animatorerne igennem. Den er udmærket for de mindste, og den fungerer som en introduktion til en klassisk roman. Og med flere flotte rutsjebaneture, gør det ikke så meget, at det ikke er hverken verdens dyreste produktion eller den mest nytænkende historie.

  • Release Date: 6/2/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.