Rocks

Kategori Biografen af - juni 03, 2021
Rocks

Den forbandede ungdom

I filmen Rocks møder vi den unge teenager Shola Omotoso, der bliver kaldt Rocks af sine venner. Hun bor i et boligkompleks sammen med sin mor og lillebror Emmanuel, og til trods for de trange kår, fremstår de som en helt normal familie, og det har heller ikke afskrækket Rocks fra at have store drømme for fremtiden. Alt dette ændrer sig dog, da hun en dag tager hjem og finder et brev og en konvolut med penge. Moren er taget væk, og så er det pludselig op til Rocks at passe på Emmanuel, for hvis først myndighederne bliver indblandet, er det ikke sikkert, de kan få lov til at bo sammen.

En mesterlig rollebesætning
Det er sjældent, at casteren bliver nævnt i mine anmeldelser, eller i de fleste andres for den sags skyld, men i dette tilfælde er casteren den helt store stjerne. For når jeg tænker på det hav af film og serier, jeg gennem årene har set, med 20- og 30-årige, der fuldstændigt utroværdigt forsøger at spille teenagere, og som også er alt for pæne og poleret med tanke på, at vi følger dem i en af de mest forvirrende perioder af deres liv. Det er dog langt fra tilfældet her. For casteren Lucy Pardee har ligesom med Fish Tank og American Honey, hvor hun også var caster, virkelig fundet nogle skuespillere, der slet ikke virker som om de spiller. Jeg tror inderligt på, Bukky Bakray, der spiller Rocks og alle de andre børn i film, virkelig eksisterer. Deres mimik og gestikulationer er så autentiske, at man ikke kan lade være med at blive draget ind i deres liv, også selvom det er så fjernt fra min egen og de fleste danskeres barndom generelt.

Skal jeg være kritisk, så er historien en, vi har set rigtig mange gange før, men sjældent har jeg set den være så naturligt præsenteret. Det er næsten ligegyldigt hvad handlingen er, for det er ganske enkelt fascinerende at følge Rocks og andre for en stund, fordi skuespillet er så fremragende.

Stof til eftertanke
Udover at være en engagerende film om en venindegruppe, der alle kommer fra udsatte eller fattige hjem, rummer den også en sønderlemmende kritik af det britiske samfund. For man ender med at sidde tilbage med en enorm vrede over et system, der efterlader børn og unge i så groteske situationer, som dem vi ser her, hvor Rocks må vælge mellem hvad der er bedst for hende og for hendes bror – selvom hun ikke engang har lært sig selv at kende endnu.

Rocks er en elegant lille film, som fortæller så meget gennem en meget enkel historie. Det er nogle fantastiske unge skuespillere vi bliver introduceret til i filmen, som hele vejen rundt er fabelagtige. Det er en dramatisk følelsesladet fortælling, om valget mellem sig selv og sin familie, og så er det også en meget samfundskritisk film, der dog aldrig forfalder til at blive belærende. Så hvis du er træt af alt den emotionelle junkfood af film, vi bliver fodret med i dag på diverse streamingtjenester, så bør du unde dig sig at se Rocks, fordi den på alle måder er tankevækkende og vellavet.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.