Room

Kategori Biografen af - marts 17, 2016
Room

En mindeværdig filmoplevelse.

6stars

Lad mig starte med at understrege, at denne film ”kun” får seks stjerner, og med det mener jeg, at hvis det var muligt at give den flere, ville jeg uden tvivl gøre det.  Men nu får den altså seks stjerner, og det gør den fordi, den er en helt fantastisk oplevelse fra start til slut.

Men for hvis vi starter med begyndelsen, så handler Room om en mor og hendes søn – og deres verden inden for rummets fire vægge. I rummet er alt, hvad man en stor dreng på fem år har brug for: Der er både et tv, en vask, et badekar, og vigtigst af alt – selvfølgelig mor, selvom hun nogle gange har dage, hvor hun gemmer sig under dynen og slet ikke vil vågne.

Mor har fortalt Jack om, hvordan det hele hænger sammen. Alt i rummet er virkeligt, alt i tv er uvirkeligt, og uden for rummet er der Space og så himlen. En dag bliver Jacks verden dog vendt op og ned. Mor vil have ham til at flygte fra rummet. Han skal vrikke, rulle, hoppe og råbe efter hjælp, til den første fremmede han ser.  Det bliver begyndelsen på en helt ny verden, en verden hvor der er så meget af alting, og hvor alting er så stort. Der er slet ikke tid nok til det hele – og som Jack siger, må man sprede alting ud, som et tyndt lag smør.

En smagfuld skildring af virkeligheden.
Filmen Room er utrolig smuk både filmet, spillet og skrevet. Alle skuespillere er on point, og fortællingen er så gruopvækkende – at det er helt utroligt, at der ikke er kommet en thriller ud af den, men en historie om båndet mellem mor og barn. Det, der især gør filmen interessant er, at den delvist fortælles igennem lille femårige Jack.

Rummet virker meget større i starten af filmen, da der ikke er andet han kender til, men efter han har været ude i det fri og genforenes med rummet, er det pludselig lille bitte. Filmen skildrer også virkelig godt, hvordan barnet forstår og opfatter verden omkring sig. Det er virkelig en fryd at se på lille Jack, som spilles fuldstændig vidunderligt af Jacob Tremblay.

Room er både utroligt rørende, spændende og smuk. Det ville være løgn, hvis jeg påstod, at jeg ikke fællede mere end en enkelt tåre i løbet af filmen. Filmen er helt sikkert en der skal ses.

Tak for en mindeværdig filmoplevelse.

  • Release Date: 3/17/2016
Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.