Savner dig allerede

Kategori Biografen af - januar 07, 2016
Savner dig allerede

En tåreperser med nogle lidt for usympatiske karakterer.

2stars

I Savner dig allerede, møder vi hjerteveninderne Jess og Milly. Lige siden de var små har de delt alt med hinanden, men efterhånden som de vokser op, og deres forhold bliver svækket i takt med, at den ene får en familie og den anden en kærlig mand og en båd ved kajen, har de måtte lære at bruge mindre tid sammen. Styrken af deres venskab bliver dog for alvor sat på en prøve, da Milly får diagnosticeret kræft, hvorefter alt det usagte kommer op til overfladen.

En rigtig tåreperser.
Som du måske allerede har regnet ud, så skal vi virkelig føle en masse i løbet af filmen. Vi skal lære disse karakterer så godt at kende, at når de følelsesmæssigt rammer bunden, så oplever vi dem som mennesker og føler med dem. Der er bare aldrig noget tidspunkt, hvor de opfører sig tilnærmelsesvis som rigtige mennesker.

Toni Collette er som Milly mere optaget af år vise, hvor fantastisk en skuespiller hun, end at tegne et troværdigt portræt af en kræftsygdom person, mens Drew Barrymores Jess er en utålelig tøffelhelt. Intet i deres forhold virker autentisk, og det smitter også af på mændene, der bare er der for at puste til ilden. Værste synder er dog Millys mand, der på trods af, at han skal virke ødelagt af hendes kræftsygdom altid ser ud, som var han taget ud af et modemagasin.

Flot filmsprog.
Meget af dette kunne have været løst, hvis der var brugt lidt mere tid på at karakterisere venindernes forhold mens de var unge, så man tror på dem som andet end stereotype hjerteveninderne. Alle disse mangler med karaktererne er gjort ekstra ærgerlige, fordi filmen teknisk er veludført. Det hele er fornemt optaget, og der er en elegant kontrast i måden stederne filmes, efterhånden som krisen tager til, og det skaber paradoksalt nok en større dybde i sceneriet end hos menneskerne.

Savner dig allerede, vil være alt for meget på en gang. Med det ene ben solidt plantet i indie-genrens atypiske filmsprog og det andet som Oscarfoder, ender filmen med ikke at være vellykket i nogen af delene. Karaktererne er ikke særligt sympatiske og der bliver af en eller anden grund ikke brugt særlig meget tid på, at gøre dem nuanceret. Toni Collette vil ellers så gerne vise, hvor fantastiske en skuespiller hun er, men manuskriptet gør hende ingen tjenester. På trods af alt dette lykkes det stadig at få skabt en masse dramatiske øjeblikke, selvom det hele føles ufortjent.

  • Release Date: 1/7/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.