Scanbox Entertainment bringer prisvindere hjem fra Cannes Filmfestival

Kategori Pressemeddelelser af - maj 25, 2016
Scanbox Entertainment bringer prisvindere hjem fra Cannes Filmfestival

De følgende film er:

I, Daniel Blake

Søndag aften vandt den britiske filmveteran, Ken Loach, Den Gyldne Palme for det medrivende og stærke politiske drama ‘I, Daniel Blake’. Ken Loach vandt for ’Vinden der ryster kornet’ i 2006 og han har tidligere været nomineret for titlerne ’Route Irish’, ’The Angels’ Share’ og ’Jimmy’s Hall’.

‘I, Daniel Blake’ er Ken Loach’s 13. film. Den handler om den 59-årige tømrer Daniel (Dave Johns), som må sygemeldes på grund af en arbejdsskade. Men da myndighederne alligevel anser ham for at være arbejdsdygtig, ender han med ikke at kunne få sygedagpenge. Daniel tvinges derfor til at være jobsøgende for at få understøttelse, og dagene fyldes med febrilske forsøg på at udfylde blanketter korrekt og vente i lange telefonkøer. Sammen med den arbejdsløse alenemor Kate (Hayley Squires), som er havnet i samme kringlede bureaukrati, forsøger Daniel at få oprejsning mod systemet.

Filmens danske biografpremiere er endnu ikke fastlagt.


It’s Only The End of The World

Juryens Grand Prix gik til den fransk-canadiske instruktør Xavier Dolan for familiedramaet ‘It’s Only The End of The World’. Det er 5. gang, den kun 27-årige Dolans film er blevet udtaget til Cannes Filmfestival. Filmen er et intenst drama om forfatteren Louis (Gaspard Ulliel), der efter 12 års fravær vender tilbage til sin fødeby for at fortælle sin familie, at han skal dø. Men genforeningen bliver ikke som planlagt. Hurtigt vækkes gamle minder og ærgrelser til live og spændingerne mellem familiens medlemmer dukker op til overfladen. Ingen i Louis’ familie har viljen til at lytte til hinanden, før de selv har fået luft for deres frustrationer. Ud over Gaspard Ulliel medvirker Vincent Cassel, Marion Cotillard, Léa Seydoux og Natalie Baye.

Dansk biografpremiere forventes i starten af 2017.


The Salesman

Den Oscarvindende instruktør Asghar Farhadis roste drama ‘The Salesman’ modtog to priser. Filmen vandt for bedste manuskript og bedste mandlige skuespiller (Shahab Hosseini). I ‘The Salesman’ tvinges ægteparret Emad (Shahab Hosseini) og Rana (Taraneh Alidoosti) til at forlade deres hjem i en fart, da et renoveringsprojekt i nabobygningen truer deres sikkerhed. De flytter ind i en tilfældig lejlighed i centrum af Teheran. Men en hændelse, der har kobling til lejlighedens tidligere ejer, kommer til at forandre det unge pars liv dramatisk.

Dansk biografpremiere forventes i starten af 2017.


Captain Fantastic

I sidekonkurrencen Un Certain Regard vandt Matt Ross prisen for bedste instruktion for det anmelderroste, feelgood drama ‘Captain Fantastic’. Viggo Mortensen spiller den hengivne og meget anderledes far, Ben, der sammen med sine seks børn bor langt inde i en skov isoleret fra civilisationen. Han har dedikeret sit liv til ét formål: at sikre at børnene bliver til nogle ekstraordinære voksne mennesker. Men da en tragedie rammer familien, er de nødt til at forlade det paradis, de selv har skabt, og bevæge sig ind i en ukendt verden. En verden, der udfordrer Bens ide om, hvad det vil sige at være forælder og dermed sætter spørgsmålstegn ved alt det, børnene hidtil har lært.

Dansk biografpremiere 4. august.


Ud over de prisvindende titler har Scanbox Entertainment sikret sig rettigheder til en række andre stærke titler fra Cannes. Her kan bl.a. nævnes åbningsfilmen ‘Café Society’ instrueret af Woody Allen, Paolo Virzìs ‘Like Crazy’, Mohamed Diabs ‘Clash’, David Mackenzies ‘Hell or High Water’ samt ‘Paterson’ instrueret af Jim Jarmusch.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.