Besøg på sættet af “Far til fire – på toppen”

Kategori Eksklusivt af - august 15, 2016
Besøg på sættet af “Far til fire – på toppen”

Far til fire er  endnu engang tilbage, i ”Far til Fire – på toppen”, men denne gang er det med en helt ny ensemble og helt nye far og onkel Anders. I den anledning blev vi på Kulturbunkeren inviteret til besøg på førstedagen af sættet, hvor alle de nye skuespillere og hele holdet blev præsenteret.

© Kulturbunkeren

Martin Brygmann er Far.
Far skal spilles af ingen ringere end Martin Brygmann, mens ikoniske onkel Anders spilles af Thomas Bo Larsen. Hovedproducent Henrik Møller-Sørensen forklarer, at ambitionen med valget af Brygmann, Bo Larsen og resten af ensemblet er, at skabe en mere nutid og opdateret version, godt hjulpet på vej af et manuskript fra Lars Mering og Claudia Boderke, der også står bag ”Klassefesten”.

Instruktør Martin Miehe-Renard, der allerede har stået bag et hav af familiefilm, fortalte mere specifikt, hvorfor man godt kan forvente en mere moderne filmoplevelse:

”Far til fire” er by far Danmarks ældste film- og familieunderholdningstradition. Den har knap 70 år på bagen, og der ligger noget fantastisk i at få lov til at opdatere og holde liv i sådan en gammel tradition, hvor selv bedsteforældrene har været inde og se dem.

For at holde liv i det, er vi nødt til at datere det op til vore dage, så børn anno 2017 kan genkende sig selv og deres liv i det vi laver – og det er faktisk det vi prøver på at gøre, med et helt nyt cast, med et helt nyt manuskript, med et helt nyt produktionsdesign og en helt ny visuel stil. Det er spændende. Det har vi ikke prøvet før, men nu prøver vi det.

Ny stil.
På spørgsmålet om, hvorfor Brygmann har valgt at spille rollen som Far til fire, når han ellers har et ry for at være klassens frække dreng i bl.a. Det Brune Punktum, Lex og Klatten og som grænseoverskridende vært til diverse prisuddelinger, så svarede han, at som far til fem ikke har haft særligt svært ved at identificere sig med rollen, og så lovede han også, at denne udgave af familien ville være mere moderne end tidligere.

Det vil blandet andet kunne ses i form af familiens dialog, der er mere naturlig og til tider lidt grov i kanten, men det er kun fordi en rigtig familie ikke altid taler pænt, selvom de elsker hinanden.

Filmen forventes at få premiere i vinterferien 2017.

Nedenfor er billederne fra besøget.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.