SF Film A/S skifter navn til SF Studios

Kategori Pressemeddelelser af - maj 09, 2016
SF Film A/S  skifter navn til SF Studios

SF Film A/S, som er en del af den nordiske major Svensk Filmindustri med hovedkontor i Stockholm, skifter navn til SF Studios. SF Films produktionsselskab SF Film Production skifter samtidigt navn til SF Studios Production.  

SF Film – Svensk Filmindustri – har været synonymt med svensk film, siden det blev grundlagt i december 1919 som et af verdens ældste filmselskaber. SF Film har siden startet lokale distributionskontorer op i Danmark, Norge og Finland, som distribuerer både lokale og udenlandske titler på det nordiske marked.

SF Film A/S blev grundlagt i 1999 og hører i dag til blandt Danmarks største filmdistributionsselskaber med distribution af både biograftitler samt fysisk og digital distribution. SF Film A/S etablerede i 2005 egen filmproduktion – et produktionsselskab, der i 2008 ændrede navn til SF Film Production og har markeret sig som en stærk spiller indenfor dansk film– og tv produktion med bl.a. Bille Augusts ”Marie Krøyer” og ”Stille hjerte” samt seriesucceserne ”Norskov”, ”Badehotellet” og ”Rita”.

SF Film blev i 2012 en del af Bonnier Growth Media, som er en underafdeling af Bonnier Gruppen, og der har de seneste år været stort fokus på at tilpasse forretningen til et marked under hastig udvikling både med hensyn til de nye digitale platforme og mulighederne udenfor Norden. SF Film har således bl.a. lanceret VOD tjenesten SF Kids, som henvender sig til familier med børn.

”Beslutningen om at skifte navn er en vigtig brik i hele omstruktureringen af SF Film. Svensk Filmindustri er nærmest umuligt at udtale udenfor Norden, og i USA samt resten af Europa bliver vi bare omtalt som “Svensk”. Men vi er jo meget mere. Vi er et Nordisk kontor med afdelinger i Danmark, Norge og Finland. SF Studios er et navn, som bedre afspejler, hvem vi er og samtidig er det et vigtigt skridt i vores strategi om også at blive en vigtig spiller på markeder udenfor Norden”, siger Jonas Fors, CEO i SF Studios.

SF Studios har en række produktioner under udvikling både i Norden og internationalt. I Sverige er forberedelserne startet på genindspilningen af “Udvandrerne”, som bliver instrueret af Daniel Espinosa, og så har SF Studios netop fået rettighederne til det originale manuskript ”Horizon Line”, som er skrevet af Josh Campbell og Matt Stuecken, og skal instrueres af Babak Najafi.  I Danmark har SF Studios Production snart premiere på Nicolo Donatos “Fuglene over sundet” og science fiction thrilleren “QEDA” (Tidl. “Fang Rung”). Samtidigt har SF Studios sikret sig distributionsrettighederne til den internationale thriller “Backstabbing for beginners”, som Per Fly netop har afsluttet optagelserne af.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.