Shazam!

Kategori Biografen af - april 04, 2019
Shazam!

Som at blive barn igen

I Shazam! følger vi den unge teenager Billy Batson, der har tilbragt det meste af sit liv mellem skiftende plejefamilier. Han er lidt af en rod, der aldrig har fundet sig tilpas nogen steder, da han stadig ihærdigt forsøger at finde sin biologiske mor. Da vi møder ham, er han lige flyttet ind hos sin nye plejefamilie og er blevet venner med sin sambo Freddy, der er lidt af en superheltenørd. Billy er dog ikke meget for at give sin nye familie en chance, men det er lige indtil han bliver udvalgt af en ældgammel troldmand, der giver ham superheltekræfter. Iført sin helt nye krop, får han brug for al den hjælp han kan få.

Meget af filmen bygger på forholdet mellem Billy og hans nørdede ven Freddy. Kemien mellem de to er fremragende, og det er uden tvivl filmens højdepunkter, når de to drenge, forsøger at finde ud af, hvilke superkræfter Billy har fået, og hvad de skal bruges til. Det hjælper også på det, at Zachary Levi er som skabt til at spille den barnlige superhelt. Han rummer al den charme, begejstring og en smule umodenhed, der skal til for at gøre karakteren til en fornøjelse at følge. Resten af ensemblet er også godt, hvor særligt børnene er uimodståeligt charmerende, og det gør, at man faktisk holder af disse personer.

En klassisk fortælling
I forlængelse heraf er det vigtigt og pointere, at vi faktisk har at gøre en med en film, der giver sig tid til at fortælle sin oprindelseshistories. Det kan måske virke lettere mærkværdigt at fremhæve, men i takt med at der er kommet flere og flere superhelte på markedet er det som, at glæden ved at opdage de overnaturlige evner, udforskningen af, hvordan en normal person reagerer på lige pludselig f.eks. at kunne flyve, er blevet lidt glemt på det seneste. Sådan er det heldigvis ikke her, for narrativen er fornemt opbygget, så der faktisk er tid til, at Billy og Freddy, kan udforske superkræfterne, lege med dem, og endda fejle, inden superskurken dukker op, og slutningen kører på autopilot, med en masse computergenerede slåskampe.

På samme måde kan man også klandre filmen for, at den ikke rigtig bidrager med noget nyt. Den tager den klassiske Hero’s Journey, og giver sig tid til at fortælle den, med en masse humor, barnlig glæde og lige netop nok metarefleksive kommentarer til, at filmen også kan siges at være moderne, men der er ikke noget banebrydende her.

Shazam! er en dejlig underholdende, spøjs og ikke mindst humoristisk superheltefilm. Den er den ultimative ”power-fantasy”, der ikke bare taler direkte til sit unge publikum, i form af superhelten, der bogstaveligt talt er et barn, men også i sin tone, historien og eksekvering. Den har masser af personlighed, er en fornøjelse at sidde og se hele vejen igennem, og man forlader helt sikkert biografsalen med et smil på læben.

  • Release Date: 4/4/2019
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.