Spionen fra U.N.C.L.E.

Kategori Biografen af - september 03, 2015
Spionen fra U.N.C.L.E.

Hvis man leder efter en helt traditionel og klassisk spionfilm, er det her et godt valg.

4stars

I den kaotiske og anspændte tid efter 2. Verdenskrig, hvor verden – og især Tyskland – fandt sig splittet mellem Rusland og de allierede, Øst og Vest, krydser to agenter hinandens veje. I starten slår det gnister mellem den amerikanske specialagent og den russiske, men de to må lære, at arbejde sammen – for verdensfredens skyld. Igennem filmen oplever vores to agenter flere forskellige komplikationer, og det hjælper slet ikke når deres kvindelige hjælper, spillet af Alicia Vikander, viser sig at være fuld af overraskelser.

Filmen er hvad man kan kalde en helt klassisk agent film. Den er utrolig flot visuelt, og skildrer tiden omkring den Kolde krig rigtig godt. Filmen giver minder om James Bond og oser af elegance og klasse.

Desværre er filmens plot meget trivielt og genkendeligt. Et par plottvists gør den dog lidt mere fængende, men uden at give den det ekstra, for at gøre den helt unik.

Generelt for film af denne genre er en lidt mere skarp og spændende historie dog ønskværdigt, og det der især løfter filmen er den tid, som historien udspiller sig i – nemlig tiden efter 2. Verdenskrig, som i sig selv var turbulent og voldsom. Ud over det er der dog ikke noget specielt nyt ved filmen. Jokesne falder hvor forventes, skuespillerne har god kemi, men der er ikke noget egentlig nyt eller innovativt over plottet. Det er ærgerligt for filmen er som sagt virkelig flot, og det kunne være rigtig fint, hvis karakterne i det mindste var lidt mere interessante – i stedet for de helt klassiske roller, og en kvindelig karakter, der aldrig helt får lov til, at være egenhændig og handlekraftig.

Jeg har et håb om, at vi snart får lov at se nogle film, som tør lægge mere vægt på – og satse mere på, at karakterne kan udvikle sig igennem filmen og være mere nuanceret. Især fordi vi efterhånden har set de klassiske et utal af gange. Ikke for at sige, at en helt traditionel agent/spion film ikke kan være underholdende, men når det bliver for rutineret ryger noget af spændingen.

Er man dog på jagt efter en helt traditionel og klassisk agentfilm, så er Spionen fra U.N.C.L.E. et rigtig godt bud.

  • Release Date: 9/3/2015
Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.