Stamina

Kategori Teater af - januar 28, 2023
Stamina

Fysisk action-teater om parforholdets op og nedture

Det eneste problem med forestillingen Stamina er, at den ikke spiller længe nok
Allerede 3. februar er det slut, så er der ikke mere Stamina, og det er ærgerligt. Du har travlt, for det her bør du nå at opleve.

Astrid Pauline Schmidt og Kasper Buus viser os livets gang fra single, med hver vores gulvtæppe, til de første måske knap så forsigtige undersøgelser af hinanden og den krop, der følger med.

Med nålestikspræcision viser og fortæller de små historier om, hvordan et kærestepar lærer at samarbejde, skændes, tilgive, søge og måske genfinde hinanden.

Der er ingen ord og ingen garantier for, at publikum får samme oplevelse eller drager de samme konklusioner ud af materialet. De gør det smukt, som var det et rigtigt parforhold, hvor to mennesker, der vælger livet sammen, er unikke, men samtidigt deler den samme indlæringskurve som alle andre par. Kurvens farve er måske bare en lille smule anderledes.

Denne aften griner vi højlydt sammen med dem, vi kommer i tanke om egne oplevelser og opførsel. Vi reflekterer over symbolikken og det smukke i det simple, som aldrig er så simpelt, som det ser ud til. Jannik Elkær har sammen med de to dansere lavet en lille genistreg.

Foto: Mikkel Suppras

Når luften går af ballonen
Aveny-T har igen taget foyerscenen, også kaldet ungdomsscenen, i brug, og selv om vi er mange, der savner Kellerdirk, mere end vi selv havde troet, så kan denne nye scene noget, som skaber en intimitet, der ikke er skræmmende for et publikum, men lun og imødekommende.

Det kan man ellers ikke sige om arkitekturen eller designet, som virker og ligner et kommunalprojekt gennemtænkt af fantaster uden kærlighed til teater eller scenekunst. Nok om det. Det skulle ikke blive en anmeldelse af bygningen.

Stamina finder frem til, hvordan vi i fællesskab får ballonen, vi ellers troede var gået tabt, tilbage. Jeg håber Aveny-T finder frem til, hvordan forestillingen Stamina kan komme tilbage og vise flere par, nye som gamle, hvordan.


Stamina spiller fra 25. januar til 3. februar 2023. På Aveny-T.
Varighed 1 time uden pause.


Medvirkende: Astrid Pauline Schmidt og Kasper Buus. Instruktion og koreografi: Jannik Elkær. Med-instruktør: Kristoffer Louis Andrup Pedersen. Lyddesigner: Markus Artved. Co-produceret af: Aveny-T & Bora Bora. Arrangør: Aveny-T. Foto: Mikkel Suppras

Skrevet af
Bo Dalum, far til film og tv som klipper. Romanforfatter med tendens til armsvingende udbrud af protestdigte, iført usynlig retfærdighedsuniform med dinglende sildesalat optjent på baggrund af evig undren over menneskers opførsel.
Kommentarer er lukket.