Swedish Dicks: Sæson 2

Kategori Serier af - december 25, 2017
Swedish Dicks: Sæson 2

I den anden sæson af Viaplays seriesucces Swedish Dicks, følger vi nok engang Johan Glans og Peter Stormare som de svenske detektiver, Axel og Ingmar, der på ihærdig vis forsøger at hjælpe deres klientel i Los Angeles med alverdens problemer. Den første sæson var meget præget af, at det hele var et stort eksperiment. Ingen vidste, om der var et publikum til en skør komedie om to, på hver deres måde, virkelig kiksede mænd, og så fandt serien først sin stemme i de afsluttende episoder. Børnesygdommene er dog i denne ombæring blevet ryddet af vejen – i hvert fald i de første fire afsnit, som var tilgængelig for anmeldere – og alle elementerne går ganske enkelt op i en højere enhed.

© Viaplay

En illegal svensker
Hvad end afsnittene handler om at hjælpe en mand, der har fortrudt at han har hyret en lejemorder til at myrde ham, en spirituel svindler, eller Axel, der finder ud af, at han er i USA illegalt, så er det både plat og virkelig morsomt. Der er ingen tvivl om, at mange af scenerne er lidt fjollede, men det hele handler om leveringen, og den rammer fuldstændig plet. Sjovest er sæson to i det tredje afsnit, hvor jeg til min egen overraskelse begyndte at græde hysterisk af grin.

Heri ligger det også underforstået, at Johan Glans og Peter Stormare er et fantastisk makkerpar. Sjældent har jeg set en mand, der er så utilpas i hans egen krop som Glans, og serien er ikke bange for at bringe ham i situationer, hvor denne akavede katastrofe bliver iscenesat. Stormare er i de første afsnit en smule mere afdæmpet end i første sæson, men er stadigvæk en karismatisk cowboy, som kun han kan være det. Man føler dog aldrig, at han er blevet tilsidesat, fordi Axel er endt som en mere populær karakter, men i stedet, at de bygger op til noget større mellem Ingmar og Tex. Ja, du læste rigtigt Keanu Reeves, som den sindssyge lejemorder Tex er vendt tilbage fra døden, og han er med i hvert eneste afsnit – i hvert fald i den første halvdel af sæsonen.

© Viaplay

En mening med galskaben
Det er i historien, at man kan mærke, at folkene bag har fået mere styr på seriens stil, tone og univers. Alt lader til at være bedre planlagt end den første sæson. Afsnittene er stadig episodisk struktureret, hvor de svenske ’dicks’ hjælper en klient i hvert afsnit, men der er også den helt rigtige mængde Keanu, som peger mod en mere overordnet historie. Denne stil passer generelt godt til komedieserier og i særdeleshed denne.

Swedish Dicks sæson 2, er en på alle måder forbedring over den første. Samspillet mellem Johan Glans og Peter Stormare er eminent, humoren fungerer på alle måder for mig, og man har hele tiden en fornemmelse af, at de virkelig har planlagt og gennemarbejdet det hele på en måde, som kun er muligt, når man har etableret sin egen stil. Det er selvfølgelig altid mærkeligt at anbefale en komedie, for det jeg synes er sjovt ,er der måske ingen andre som synes, men faktum er dog, at selvom der måske ikke er nogen dybsindig kerne i historierne, så grinte jeg, kom i godt humor, og ærgrerede mig over, at jeg måtte stoppe efter fire afsnit, for jeg ville så sindssygt gerne se mere. Og for en komedie, så findes der nok ikke nogen større anbefaling, end lyden af latter og lysten til at se mere.


Sæson 2 af Swedish Dicks kan ses fra i dag af, eksklusivt på Viaplay.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.