Sygeplejeskolen: Sæson 3

Kategori Serier af - november 14, 2020
Sygeplejeskolen: Sæson 3

Man må sige, at det er fantastisk beroligende at sidde og se Sygeplejeskolen. Det er ikke bare en enklere tid, som vores persongalleri lever i, men serien som helhed er også meget nemmere at forholde sig til, end en nutidig verden, som er i konstant forandring. Der er masser af melodrama, karakterer der er forelsket i hinanden, folk der vil effektivisere skolen, og ikke mindst en masse fordomme om, at mænd ikke kan være sygeplejerske. Det kan godt være, at der sker en masse, men det er aldrig uoverskueligt, og selvom man har  set det hele før, kan man ikke sige andet end, at det er enormt tryghedsskabende, at alle konflikterne er håndgribelige, de personlige intriger er mellem folk, der enten arbejder eller bor i nærheden af hinanden, og de fordomme som bliver fremhævet i seriens udgave af 1950’erne, er alle nogen, som mere eller mindre er banket helt til jorden i dag. Så man sidder hele tiden med en følelse af, at selvom det måske kan se sort ud i den enkelte situation, så ved man godt i baghovedet, at det hele nok skal blive godt i sidste ende.

Mike Kollöffel/TV2

Selvom jeg ikke har fulgt ihærdigt med i de to foregående sæsoner, så gik der ikke mere end et par minutter før jeg lynhurtigt kunne spore mig ind på de forskellige karakterers relationer og dramaet deraf. Skuespillerne gør også hvad de kan, for at invitere en indenfor i deres liv. Plottet i de enkelte afsnit er dog meget forudsigeligt. Der er for eksempel den unge pige, der dukker op med kæresten og har store blå mærker på kroppen, som hun påstår stammer fra deres vilde jitterbug, men man skal nok aldrig have set en film eller læst en bog før, hvis ikke man hurtigt regner ud, at det er nok ikke var en vild svingom, som efterlod hende med de mærker på kroppen.

Mike Kollöffel/TV2

På samme måde manifesterer og udfolder det faste persongalleri historier sig også. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har set nogle af disse klicheer før, og selvom det måske ikke er noget jeg personligt finder synderligt tiltagende, når jeg kan forudse hvad der sker lang tid før karaktererne gøre, kan jeg heller ikke klandre serien alt for meget, for det er nok den tiltalende håndgribelighed, der netop gør serien så appellerende, at den nu kører på tredje sæson. Så på nuværende tidspunkt ved du, hvad du får med serien, og om den er noget for dig. Den er varm og indbydende, men heller ikke en, der udfordrer sit publikum, men generelt er det en vellavet produktion.


Sygeplejeskolen kan ses på TV2 play eller hver søndag kl. kl. 20.55 på TV2 Charlie.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.