Team Albert

Kategori Biografen af - oktober 04, 2018
Team Albert

En vanlig familiefilm med en nutidig stjerne

Med Team Albert får vi for første gang en dansk familiefilm, hvor hovedrollen spilles af en kendt YouTuber. Albert Dyrlund spiller, meget i stil med Klovn, en fiktiv udgave af sig selv. For Albert’en i filmen er klassens klovn, der er træt af skolen og kun er betaget af én drøm: At blive en verdenskendt YouTuber. Der er dog ikke så mange andre, der deler hans entusiasme, men lige meget gør det, for gennem hans stædig, og med hjælp fra hans venner, lykkes det ham at skabe et vaskeægte hit på videotjenesten – og så står Albert pludselig over for valget mellem hans drøm og sine venner.

Nymodent projekt
Det er et interessant koncept, som ikke er blevet gjort før i Danmark, hvor man har taget en stjerne fra et af de nye underholdningsmedier, og ladet en spillefilm omkring personen. Det er en moderne og tidsnær idé, men alligevel er filmen meget gammeldags i sit udtryk.

Det er en familiefilm, på lige linje med Far til fire og Krummerne, og sidstnævnte har producent Regnar Grasten også har stået bag. Med undtagelse af, at Alberts ønske er at være YouTuber, så er fortællingen så konventionel, som den overhovedet kan være. Vi har de klassiske arketyper, nørden, der bliver forelsket i klassens klovn, den onde forretningsmand, den tjekkede pige, som gerne vil ses for andet end hendes udseende osv. Bedre bliver det heller ikke af, at som så mange andre danske film, med børn og unge i de bærende roller, er diktion ualmindelig unaturlig og distraherende.

Moralen om, at venner er vigtigere end succes, er også svær at følge, fordi Albert i filmen er så selvoptaget, som han er. Alligevel skal vi have ondt af ham, da det går op for ham, at han ikke kan få det hele på en gang. I sidste ende, så behøver han ikke en gang at vælge, hvilket fjerner den emotionelle kerne, der ellers kunne have hevet filmen ud af konventionerne.

Team Albert er en meget traditionel dansk familiefilm, med en utraditionel stjerne i hovedrollen. Jeg kender personligt ikke så meget til Albert Dyrlunds YouTube-univers, men nogen stor filmstjerne bliver han i hvert fald ikke i denne omgang, og filmmediet er tydeligvis også alt for pedantisk til hans udstråling. Hvis man er fan af Albert, eller elsker de stilsikre danske familiefilm, så skal man nok bliver tilfredsstillende underholdt her, men hvis du ikke falder i en af disse to kategorier, får du ikke den store filmoplevelse med hjem.

  • Release Date: 10/4/2018
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.