Ternet Ninja

Kategori Biografen af - december 25, 2018
Ternet Ninja

En animationsfilm som kun Anders Matthesen kan gøre det

Aske fra 7. klasse drømmer om den smukke Jessica fra 8., men med et anspændt forhold til sin stedfar, Jørn, den ”småbuttede” storebror Sune, og den onde Glenn fra specialklassen, er det ikke nemt at være Aske. Lige indtil hans Onkel Stewart kommer hjem fra Thailand med en fødselsdagsgave til Aske – en ternet ninja.

Fortællingen om den Ternede Ninja starter dog et helt andet sted, nemlig på en legetøjsfabrik med intenst børnearbejde. Fabrikken laver legetøjsninjaer, og da den danske fabriksejer Phillip Eberfrø kommer forbi, bliver børneslaven Quang Co Bak FuFu distraheret, og kommer ved en fejltagelse til at tage Eberfrøs ternede tørklæde for at lave en ninja. Denne fejltagelse resulterer i Quangs unødige død, hvilket bringer den Ternede Ninja til livs med det eneste formål at bringe retfærdighed og blodhævn mod Eberfrø.

Brutal start
Selve starten af filmen er lidt absurd, da vi faktisk ser, at Phillip Eberfrø slår drengen ihjel med en bambuspind. Hurtigt lettes stemningen dog, da den Ternede Ninja kommer til livs, og stikker af fra fabrikken. Matthesens absurditet lever primært i den Ternede Ninja, mens hele Askes karakter er bundet af normale og mere realistiske problemstillinger. På den måde er der en ganske fin kombination af humoren, som vi kender det fra den tidligere Anden, men også fra den lidt mere voksne og eftertænksomme Anders.

Filmen er baseret på Matthesens børnebog af samme navn fra 2016, og selvom man måske har læst eller hørt bogen, er filmen en helt anden oplevelse, der falder i samme stil som ”Terkel i knibe”. Der er endda adskillige referencer til ”Terkel i knibe”, hvilket var virkelig sjovt for mig, da jeg er vokset op med Matthesens mange succesfulde film, shows, musik m.m. Flere gange fik jeg mulighed for lige at møde en voksen Terkel, Jason, Beate og lad os ikke glemme Arne! Og på trods af nostalgien, fjernede det slet ikke fokus fra Akse og hans Ninja, hvilket får filmen til at virke uafhængig trods de gamle karakterer optræder.

En musikalsk oplevelse
Der findes ingen Anders Matthesen film uden et godt soundtrack – hvilket der i den grad også er i denne! Musikken er original med undertoner fra ”Quangs Sang”, beats fra potentielle tophits og japanske fløjter. Det giver lidt ekstra til filmen, fordi vi hele tiden mindes om den baggrund, som den Ternede Ninja har, også selvom vi er på en dansk skole. Det bandt hele handlingen sammen, og fik mig også til at rykke på hovedet, som filmen skred an.

”Ternet Ninja” er uden tvivl et besøg værd i biografen – særligt hvis man (ligesom mig) er vokset op med ”Terkel i knibe” og ”Anden Paa Coke?”. Anders Matthesen formår at frembringe hans ikoniske humor i denne film – også selvom der er gået 14 år siden hans sidste animationsfilm. Hvis man har børn, der er gamle nok til at se den, ville jeg anbefale at gå ind og se den. Både for underholdningen, men også for den personlige udvikling som Aske tager, da han lærer den Ternede Ninja at kende. Filmen er god, sjov og en lidt alternativ familiefilm.

  • Release Date: 12/25/2018
Skrevet af
En film kan være god på mange måder, men uden den rette musik og godt skuespil, kan det være svært at se dens fulde potentiale. Jeg elsker film, der ændrer ens livssyn og vender alting 180 grader - for i disse tilfælde bliver film ikke blot underholdning, men også livsbekræftende. Og så elsker jeg Thomas Newman.
Kommentarer er lukket.