The Assassin

Kategori Biografen af - juni 02, 2016
The Assassin

En rolig og magelig historie om en snigmorder.

3stars

The Assassin er historien om en prinsesse, der som 10-årig bliver kidnappet, hvorefter hun bliver oplært som snigmorder. Det er dog ikke lykkedes at udviske hendes empati, så da hun fejler på en af sine opgaver på grund af sine følelser, bliver hun tvunget afsted for at dræbe en højtstående politiker. Politikeren viser sig dog at være hendes tidligere barndomskæreste og forudbestemte husbond, hvilket sætter endnu en kæp i hjulet, og tvinger hende til at genoverveje hendes ståsted.

En smuk film.
Hvis der er noget, der er værd at fremhæve, så er det filmens visuelle udtryk. Den er rig på flotte landskabsbilleder, og det meste af tiden er ikke bare billedet, men også lyden så rolig, at det er muligt og opfange alle sanseindtrykkene uden at bliver overvældet. Det er dog ikke noget, der aldrig er blevet optaget på film før, og det ender også med at være filmens største faldgruppe.

Meget, meget roligt tempo.
For der er ikke noget i vejen med et roligt fortælletempo, og filmen rummer nogen af de smukkeste naturbillede, der er blevet udsendt i biografen i år, men uagtet, hvor meget jeg elsker at se flot natur, så ændrer det ikke ved, at filmens historie er fortalt i et søvndyssende langsomt tempo.

Alle indstillinger hviler 15 sekunder for længe på hver eneste person, der i stedet for at udvise subtile følelser blot stirrer eller fordøjer den meget sparsomme dialog. Der er heller ikke gjort særlig meget ud af fægtescenerne. Filmindustrien i Hong Kong og Kina har ellers en lang tradition for at vise flotte og lange action sekvenser, hvor man virkelig kan nyde og se den kunstneriske koreografi. Dette er imidlertid ikke tilfældet her. I stedet er alle slåskampene optaget med mange små medium-shot, der gør det umuligt at se det, der ellers skulle være de dramatiske højdepunkterne i handlingen.

The Assassin, er en meget flot film. Den giver sig god tid til at fortælle sin historie, og selvom den er langtrukken, så er der som sådan ikke noget i vejen med tempoet. Det store problem filmen lider under er, at den ikke rigtig har noget nyt at sige, bl.a. fordi det er en genfortælling af en klassisk historie, hvor filmskaberne ikke tilfører noget nyt, men også fordi det øjensynligt enten grundet et stramt budget, eller manglende kunnen, forhindrer filmen i at have de flotte kampsekvenser, man normalt forventer af film som denne.

  • Release Date: 6/2/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.