The Hustle

Kategori Biografen af - maj 09, 2019
The Hustle

En remake i hele ordets forstand

I The Hustle følger vi to svindlere spillet af Rebel Wilson og Anne Hathaway. De svindler mænd på hver deres måde, og efter et skæbnemøde ender de med at danne et partnerskab, for at øge deres indtægter og nyde omgivelserne ved den franske Riviera. Der går dog ikke længe, inden de bliver trætte af hinanden, og for at afgøre, hvem der kan få lov til at blive i det fiktive Beaumont-sur-Mer, vælger de et fælles offer, og konkurrer om hvem, der kan svindle ham for flest penge.

Mere af det samme
Filmen er en remake af Fræk, frækkere, frækkest fra 80’erne, der allerede dengang var en remake af Pas på prinsen piger fra 1964. De minder begge meget om hinanden, men noget af det mest overraskende ved 2019-udgaven er, hvor meget den læner sig op ad 80’er udgavens struktur. Her er det nemlig ikke bare tale om, at filmen låner enkelte plotpunkter, eller et twist eller to, men i hvert fald 9 ud af 10 scener er ringe kopier af komiske optrin fra Michael Caine og Steve Martin versionen.

Det er i for sig forventeligt, at de to films plot ligner hinanden, men når nu det er en ny film, mener jeg også, man godt kan forlange, at der bliver langet noget nyt over disket. Man kan selvfølgelig tolke det som dovenskab fra filmmagernes side, men mere end noget andet, lægger det næsten op til, at filmen kommer til at fejle som en god komedie.

Ikke meget at grine af
For kender man til den forrige version, sidder man hele tiden og spørger sig selv, om den nye version gør noget bedre? Det korte svar er nej. Alle svindelnumrene er sjovere i den forrige udgave, og de få ændringer der er foretaget her, er enten med til at forhaste sig gennem historie, skære tingene ud i pap, af frygt for at et moderne publikum ikke kan følge med, eller gør bare udskejelserne endnu mere pinlige at være vidne til. Den eneste nævneværdige narrative ændring sker til sidst, hvor det pludseligt bliver pladderromantisk, selvom det er i modstrid med moralen. Værst af alt, er der bare ikke meget at grine af.

Det eneste, der kunne have reddet filmen ville have været, hvis de to hovedroller i det mindste gjorde det godt, eller havde en god indbyrdes kemi. Anne Hathaway og Rebel Wilson spiller dog ikke særlig godt sammen, da de ikke interagerer komisk med hinanden. Deres samtaler består næsten udelukkende af eksposition, hvorefter de går hvert til sit og forsøger at være komiske, på hver deres måde.

The Hustle er på mange måder en discount-udgave af Fræk, frækkere frækkest. Manuskriptet har mange ligheder til de to forrige udgaver, men mange af de forriges spidsfindigheder går tabt i et forsøg på at ramme så bredt som overhovedet muligt, ligesom selve produktionen fremstår noget halvhjertet. Til trods for at filmen udspiller sig i naturskønne omgivelser, med et fåtal af skuespillere, er der overraskende mange optagelser, som finder sted foran en greenscreen. Anne Hathaway og Rebel Wilson opnår heller aldrig rigtig en komisk spænding mellem sig, da de opfører sig, som om de er med i to vidt forskellige film. Der er altså hverken noget nyt under solen, eller særligt meget at grine af.

  • Release Date: 5/9/2019
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.