The Nice Guys

Kategori Biografen af - juni 09, 2016
The Nice Guys

Endelig en film fuld af politisk ukorrekt sort humor, der tilmed er fantastisk morsom.

5stars

I The Nice Guys følger vi privatdetektiverne Holland March (Ryan Gosling) og Jackson Healy (Russell Crowe). De leder begge af vidt forskellige årsager efter en forsvundet kvinde, Amelia. Efter deres noget turbulent første møde, ender de meget modvilligt med at danne en umage alliance, i et forsøg på at finde Amelia inden en gruppe onde bagmænd kommer dem i forkøbet.

Befriende skør.
Filmen stiller ganske enkelt spørgsmålet: Hvad, hvis Kiss Kiss Bang Bang foregik i 70’erne? For det er rystende, hvor meget de to film ligner hinanden. De har fuldstændig den samme plot struktur. Det er eksempelvis et mystisk et mord, der tvinger det umage par sammen, et setup til finalen gennem en mærkelig side bemærkning, den samme tone, og så bliver de samme arketyper endda genbrugt. En mand, der ikke er for skarp og kommer fysisk til skade, en afdanket detektiv, der bare lever en tom tilværelse og en kvinde, denne gang blot 13 år, der er skarpere end de to tilsammen, men som ingen tager seriøs.

Alle disse åbenlyse ligheder med Shane Blacks forrige film, burde får det hele til at fremstå som skamløst genbrug, men lige meget gør det, når det hele er så skide sjovt. På et narrativt niveau er det ganske enkelt godt håndværk. Historien er så godt skruet sammen, at man bare kan læne sig tilbage og nyde, hvordan alle de små detaljer giver mening i forhold til historien.

Sjov fra start til slut.
Selvom historien måske har et meget selvironisk og politisk budskab, så har den stadig en befriende politisk ukorrekt tone. Det er begavet sort humor som kun Shane Black kan gøre det. Alt rammer plet hele vejen. Han gør helt og aldeles grin med hippiernes årti, tager pis på vores forventninger og leger hele tiden med grænsen for god smag – og det gør kun filmen sjovere efterhånden som den bliver mere og mere absurd.

Det umage makkerpar, bestående af de to fugle Crowe og Gosling, passer helt perfekt sammen. Uagtet, hvad man synes om dem uden for skærmen, eller deres bredte som skuespillere, så fungerer de i deres respektive roller. Russell Crowe, er som skabt til rollen som den overvægtige, men stadig intimiderende voldspsykopat, og Goslings døde blik er skræddersyet til rollen som virkelighedsfjern detektiv.

Oven i al virakken bliver vi endda også serveret for en langt række begavet opsatte action sekvenser, der kun er med til at gøre filmen endnu mere seværdig og gennemført. Det eneste negative jeg kan sige om filmen er, at den ikke er bedre end Kiss Kiss Bang Bang, men det er også en noget halvhjertet kritik.

The Nice Guys er alt det jeg havde håbet på og mere. Shane Black fortsætter hans helt egen skøre stil, og cementerer sig som kongen af sort humor. Humoren er spot-on, makkerparret er perfekt sammensat og midt i al galskaben er der også plads til bedre action scener, end de fleste superheltefilm kan byde på. Jeg kunne med andre ord virkelig godt lide filmen. Så hvis man er fan af Shane Blacks forrige film, vil man helt sikkert også elske denne.

  • Release Date: 6/9/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.