The Revenant

Kategori Biografen af - januar 21, 2016
The Revenant

En enestående, stærk og følelsesmæssig drænende biografoplevelse.

6stars

Vi befinder os i det vilde vesten midt i de koldeste vintermåneder. Her følger vi pelsjægeren Hugh Glass (Leonardo DiCaprio), der efter et møde med en bjørn må kæmpe for overlevelse, efter at være efterladt af sit jagthold. Dette er dog kun startskuddet på en lang jagt efter hævn, der ikke bare er afhængig af hans viljestyrke, men også af naturens samarbejdsvillighed.

Forglemmelig historie, men en fantastisk film.
Hvis man skal skære historien helt ind til benet, så er det kort sagt en klassisk hævnfortælling, men det gør egentlig ikke noget, fordi fokusset er slet ikke på historien, men på oplevelsen. Jovist, er skuespillerne fremragende og i særdeleshed DiCaprio stråler som manden med viljen til at overlever, men selvom han er på tale som en fremtidig oscarvinder, så bliver han toppet af en helt anden karakter – naturen.

Det er sjældent, at omgivelserne og naturen spiller nogen egentlig rolle i film, og det er endnu mere sjældent, at noget så simpelt som en skov ender med at virke nærmest magisk og overnaturligt, men ikke desto mindre lykkes det her. De lange indstillinger, og det naturlige lys giver filmen en næsten åndelig karakter, der ellers ikke er til stede i historien på papiret.

For samtidig skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er en barsk og brutal film. Vi befinder os for alvor i det vilde vesten, og det er en mildest talt voldelig tid. Volden bliver ikke dyrket på samme måde som den ellers gør hos instruktører som Tarantino, men er langt mere ægte. Det betyder også, at alt er meget mere ubehageligt og grusom at se, inklusiv den meget omtalte scene med bjørnen.

Følelsesmæssigt drænende.
Så der er ingen tvivl om, at The Revenant er en objektiv særegen præstation, men når det kommer til stykket, så ved jeg slet ikke om jeg personligt synes det er en ”god” film. Det er en så barsk og følelsesmæssig drænende oplevelse, at jeg tror jeg ville bryde sammen, hvis jeg skulle se den igen.

Samtidig kan man ikke komme uden om, at det er en sensationel flot og gribende fortælling, om viljen til at overleve i en høg over høg verden, der er så flot, medrivende og som endda besidder en åndelig dimension, der er svær at sætte fingeren på.

Jeg kommer nok ikke til at sidde og gense filmen igen og igen, som mange af de andre letbenede fortællinger vi ofte bliver serveret, men det er måske også okay. For alle film behøver ikke være Star Wars, tjene en fantasilion og have deres egen actionfigur. Det er mere end i orden, at der også bliver lavet unikke biografoplevelser, der skal ses mindst én gang på det store lærred – og det er lige netop, hvad The Revenant er.

  • Release Date: 1/21/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.