The Shallows

Kategori Biografen af - august 18, 2016
The Shallows

Teenageudgaven af Jaws.

2stars

I The Shallows følger vi den medicinstuderende kvinde Nancy Adams (Blake Lively). Hun har lige mistet sin til kræft, og for at kommer sig over sorgen tager hun afsted til morens yndlingsbugt for at surfe i mindet om hende. Det heler starter ellers så godt, men når tilbage på land viser det sig, at der en hvidhaj, der terroriserer bugten, og som har fået smag for menneskekød.

En alt for sjov gyser.
Lad mig bare sige det lige ud, for filmen kommer rigtig dårligt fra land, lige fra første gang vi bliver introduceret til vores hovedkarakter Nancy. Det sker gennem en lang række fumlende ekspositionsscener, hvor hun fortæller hele sit liv til en fremmed mand, hvorefter den følelsesmæssige konflikt bliver etableret gennem en kluntet videosamtale.

I disse scener virker det mest af alt som om instruktør, Jaume Collet-Serra, mere er interesseret i at skabe en visuelt dragende og kreativ oplevelse, i modsætning til at fortælle en god historie. Disse scener og den efterfølgende surfing montage fremstår derfor mere end obligatoriske dele af plottet, der bare skal med i filmen, for ikke have for kort en spillelængde. Som seer indser man dog dette meget hurtigt, og det ville heller ikke have haft den store betydning, hvis ikke det var fordi selve ”haj-delen” var så rystende grinagtig.

En meget cinematisk haj.
Der bliver smidt så mange klichéer op på lærredet, og fyret så umanerlig mange torskedumme replikker af, at det er svært ikke at grine sig igennem det, der ellers skulle have været neglebidende intense scener. Hajen har simpelthen for meget sans for det cinematiske, og er ærligt talt mere optaget af at fremstå frygtindgydende end på at spise sit offer – og det giver fuldstændig bagslag. Ret skal dog være ret, da det lykkedes et enkelt par gange at skræmme mig, men når hele salen bryder ud i latter efter det store klimaks, så har man gjort et eller andet helt forkert.

Overraskende nok, så er Blake Lively det bedste i filmen, som den forskræmte og terroriserede kvinde, der bliver jagtet af hajen. Det er ikke nogen stor glansrolle, men hun viser en brede som skuespiller, jeg ganske enkelt ikke vidste eksisterede, og hvis produktion omkring hende havde været lidt mere kompetent, så havde det også været en meget bedre film.

For The Shallows er i sidste ende en billig udgave af Jaws, der med sin lave aldersgrænse i USA, tydeligt er henvendt et teenagepublikum. Der gemmer sig en god film, et eller andet sted, og Blake Lively er kompetent i sin rolle, men alt det positive bliver tynget af et komisk manuskript og alt for mange tåbelige hajscener.

  • Release Date: 8/18/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.