The Voices

Kategori Biografen af - april 30, 2015
The Voices

Endnu engang er Ryan Reynolds formidabel i en film, der ikke er lige så god som ham

4starsDet må være mærkeligt at være skizofren. Misforstå mig ikke, det må være en dejlig følelse aldrig at føle sig ensom og altid at have nogen at tale med, men gad vide, hvordan de opfatter os enstemmige mennesker, der alle ser og hører det samme, uden at opleve den magi, der kan være i noget så trivielt som gratis pizzarester.

Det er ind i denne tankegang, at vi i The Voices møder Jerry, der er en lidt mærkelig, men sympatisk lagerarbejder. Han virker ikke synderlig begavet, men er altid rar, når ja og så er han også skizofren og tror, at hans hund og kat taler til ham.

Reynolds bærer filmen på sine skuldre.
Det er en sortkomedie, fordi der ikke er meget at grine af på overflade, men Jerry ser så positivt og skævt på verden, at man fanger sig selv i at grine af ting, der ikke burde være sjove. Samspillet mellem Jerry hans hund Bosco og hans kat Mr. Whiskers er både komisk og foruroligende, men helt sikkert veludført af Ryan Reynolds, der også lægger stemmer til alle de talende dyr i filmen.

Der er selvfølgelig en historie om en kvinde han godt kan lide, der fører til makabre og lidt uhyggelige scener, men det er ironisk nok i de skizofrene scener, at filmen er bedst. I den første time forekommer begivenhederne meget naturlige og i det hele taget virker det som en udforskning af Jerrys sind, og hvordan man godt kan se verden på en anden måde en normalen. Men desværre forsvinder meget af humoren i den sidste del af filmen, hvor også plottet bliver meget formularisk, og filmen bare slutter.

The Voices er en dejligt mærkværdig film. Reynolds er helt klart højdepunktet, særligt fordi han giver den hele armen, og formår at være både sympatisk, sjov og tragisk som den skizofrene lagerarbejder, og de stemmerne han hører i sit hoved. Historien udspiller sig i sit helt eget uforudsigelige univers, men desværre falder hele filmen fra hinanden i sidste tredjedel, så den går fra at være en sort og anderledes måde at se verden på, til en vulgær og dyster verden, hvor enhver sammenhæng bliver smidt ud af vinduet. Jeg vælger dog alligevel at belønne filmen, fordi den har været så underholdende ind til da. 4/6

  • Release Date: 4/30/2015
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.