The Walk

Kategori Biografen af - oktober 01, 2015
The Walk

Dele af filmen minder måske om en tegnefilm, men den store linedans efterlader en med svedige håndflader og åndedrætsbesvær.

3stars

Vi har alle haft en drøm i vores liv. For nogen er det noget så simpelt som at få det rigtige par bukser, mens det hos andre måske handler om at få en sprudlende karriere, men for Philippe Petit var hans store drøm at gå på line mellem World Trade Center tårnene.

I denne sande historie følger vi denne excentriske pariser, der allerede fra barnsben er besat af linedans og lærer sig selv at gå på line. Han leder hele sit liv efter det perfekte sted at placere sin snor, ind til han en dag ser de to tårne i en reklame, og med et ved, at dette er hans skæbne og, at han for alt i verden må tage til New York for at udføre dette kunstneriske vovestykke.

Bliver fortalt som en børnefilm.
Det er en enestående og hjertevarmende fortælling, der egentlig ikke behøver de store filmiske tricks for at gøre en interesseret. Petit er en finurlig spilopmager, noget som Gordon-Levitt fanger virkelig godt, og så er hans slæng af ”medsammensvorne” forskellige nok til at have hver deres unikke personlighed. Derfor kan det undre en, at instruktøren Robert Zemeckis (Tilbage til fremtiden, Cast Away) har valgt at fortælle historie på så hysterisk en maner.

Det er et alt for farvestrålende og voldsomt et univers filmen foregår i. Hele opbygningen til linedansen mellem de to tårne minder mere om end tegnefilm, der er henvendt til børn, end den minder om et sand historisk drama. Det hjælper heller ikke, at alt er så computeranimeret, at eksempelvis er Joseph Gordon-Levitts ansigt flere gange klistret på en akrobats ansigt, fordi han øjensynligt ikke selv er i stand til at jonglere.

En åndeløs afslutning.
Men hvor det meste af filmen eksisterer i et spraglede, hysterisk univers, så bliver den oprigtig spændende i det sekund kuppet går i gang, og Petit & co. skal udføre deres vovestykke. Bare det at komme op til 110. etage er en kamp, for ikke at tale om linedansen, der efterlader enhver med højdeskræk både åndeløs og forfærdet. Hele den scene er ren filmmagi, der overstråler alt andet og som man ville ønske kunne vare for evigt.

The Walk er baseret på en fantastisk historie, men ender aldrig med at blive en fantastisk film. Der er nok humor og underholdningsværdi i den virkelige Philippe Petit, hvorfor det virker besynderligt, at Zemeckis har skruet så meget op for de ekstreme farver, hysteriske karakterer og næsten barnlige visuelle stil. Af disse grunde føles historien aldrig rigtigt virkelig, på trods af en ubegribelig og betagende linedans, der vil give enhver med højdeskræk mareridt og efterlade resten af salen gispende efter vejret.

  • Release Date: 10/1/2015
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.