There’s Something in the Barn

Kategori Biografen af - november 02, 2023
There’s Something in the Barn

En genrehybrid, der går all-in

Det kan godt være, at julesæsonen knap er skudt i gang, og J-dag først i morgen sætter skub i den danske julehygge, men årets første julefilm rammer allerede biograferne i dag. Det drejer sig om gyserkomedien, There’s Something in the Barn. I filmen møder vi en amerikansk familie, der flytter ud i det norske ingenmandsland for at starte på en frisk. De har arvet en gård, og forsøger aggressivt at assimilere sig ind i samfundet, i håbet om at få en bed-and-breakfast op at køre – eller det er måske mest farmand.

For resten af familien er det et rent mareridt. Konen forsøger at udstråle positivitet, men for den ældste datter er den nærmest umenneskeligt omvæltning at forlade det varme Californien, til fordel for kulden og sneen i norden, mens familiens yngste medlem mest af alt bare gerne vil have en ven. Det ønske går i opfyldelse, da han møder en nisse ude i laden. Det er dog ikke bare en hvilken som helst nisse, fordi hvis ikke man behandler den ordentligt, kan det komme til at få drabelige konsekvenser.

Der er noget befriende ved en film som denne, der fuldstændig uden nogen hensyntagen går all-in på sit koncept, og så må det briste eller bære. De drabelige “staldnisser” holder ikke igen med deres morderiske tendenser. Nisserne får også lov til at være bitte små med kæmpe skæg, selvom det måske ville være lidt for klichéfyldt for de fleste andre filmskabere, som eksempelvis Disney, der helt har fjernet dværgene fra deres seneste version af Snehvide. Sådanne bekymringer har Magnus Martens i instruktørstolen og resten af holdet bag sig dog slet ikke haft. De har nærmere tænkt, hvad er det sjoveste, der kan ske, og så bare gjort det.

Resultatet er en aparte komedie, der er oprigtigt sjov, anderledes, men også med de skarpe kanter, der følger med, når man tør have en personlighed. Alle karaktererne er ekstremt karikeret, hvad end det er de dumme og selvoptaget amerikanere, politibetjenten, der hellere vil hjem og se Love, Actually, end at lave sit arbejde, ligesom familiens konflikter bliver løst forunderligt nemt i sidste ende.

Hvad There’s Something in the Barn dog kan bryste sig af er, at det er en bundsolid komedie, der lykkedes med det spøjse projekt at være en genrehybrid mellem horror, komik og en fejring af julen.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.