TIFF16: American Honey

Kategori Anmeldelser, TIFF af - september 09, 2016
TIFF16: American Honey

American Honey er et lille, men langtrukket drama om en ung kvinde fra et af USAs slumkvarterer, der allerede har fundet finde priser rundt i verden, heriblandt “Cannes’ Jury Prisen”. Livet er ikke ligefrem fuld af gode muligheder for den unge Star, der må leve med en far, der jævnligt misbruger hende og skal agere mor for sine to yngre søskende, så der er ikke nogen lige vej ud af dette helvede Det er lige indtil hun møder den meget udadvendte Jake (Shia LaBeouf), der tilbyder hende muligheder for at stikke af fra det hele og få et helt nyt liv med en helt ny familie. Star siger i første omgang nej, men der skal ikke gå længe inde hun er hurtig til at efterlader sine to søskende for selv at få muligheden for et bedre liv.

Ja, du læste rigtigt vores hovedkarakter valgte at gøre noget så selvisk og direkte frygteligt som at efterlade alene sine problemer for at hjælpe sig selv. Det er et vildt overraskende moment i en historie, der efter første akt på alle måder tegner til at blive den næste store indie-darling, men så sker der det besynderlige, at det fuldstændig går i tomgang herefter. Filmen er helt uforholdsmæssig lang med sin spilletid på 163 minutter, men til trods de næsten tre timer man er indlagt til et ungt menneskes lidelser og håbløshed, så sker der ikke noget, der ikke kunne have været fortalt bedre og skarpere på den halve tid. Vi kører fuldstændig i ring, scener bliver gentaget, og så har filmen så mange falske afslutninger, at den ville gøre selv Peter Jackson jaloux.

americanhoney1

Alt dette bliver gjort ekstra frustrerende, fordi udgangspunkter er så godt, Sasha Lanes skuespilsdebut som den unge Star er helt forrygende, og Shia LaBeouf er faktisk til at holde ud. Men når man ikke rigtig har noget andet, der kører for sig er det svært at anbefale den. På en personlig note, vil jeg også gerne skrive, at det er ualmindelig irriterende, at en film med så lidt kød på har nerven og er selvisk nok til at forlange så meget af ens tid, særligt når den optræder som en del af et tæt pakket festivalsprogram, og dermed stjæler tid fra andre film, der er bedre og mere effektivt fortalt.

2stars

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.