TIFF16: Burn Your Maps

Kategori Anmeldelser, TIFF af - september 15, 2016
TIFF16: Burn Your Maps

“Burn Your Maps”, er en af de klassiske dannelsefilm, hvor en eller flere personer, der ofte bliver undertrykt af konventionelle traditionalister, tager ud på en opdagelsesrejse for at finde sig selv. Ofte, uanset om det er en stor eller lille produktion, så optræder de traditionelle på en skala fra fordomsfuld til aggressiv og modbydelig. Genistregen er dog, at det netop ikke er tilfældet her.

Historien er noget så “quirky” som om en syvårig knægt, Wes, der er overbevist om, at han i virkeligheden er fra Mongoliet, selvom han er født og opvokset som ærkeamerikaner. Midt i dette pudsige påfund, befinder hans forældre sig i en ægteskabelig krise. Wes er dog ligeglad med dette, for han vil bare tilbage til sine forfædre i netop Mongoliet.

Ud fra dette kan man næsten allerede regne ud, at faren er et konservativt røvhul, mens moren er den følsomme, der tager med ham ud på hans rejse. Sådan er det også, men kun delvist.

burnyourmaps1

Faren er ganske vist antagonisten i starten af filmen, men så sker der det, som ellers aldrig sker i disse film – den mindre åbentsindede far får faktisk karakterudvikling. Vi bliver inviteret til at forstå, at der i sådan en situation rent faktisk er to sider af samme sag, og selv efter moren og Wes tager af sted til Mongoliet, hopper filmen flere gange tilbage hjem for at vise, at faren ikke er en stereotype, men et rigtigt menneske.

På den måde skildrer filmen både de positive og negative sider af intuitive dannelsesrejser, og derudover er skuespillet og de flotte billeder også helt i top.

5stars

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.