TIFF17: First Reformed

Kategori Anmeldelser, TIFF af - september 16, 2017
TIFF17: First Reformed

Paul Schrader, der blandt andet er kendt for at have skrevet manuskriptet bag Taxi Driver og American Gigolo, er nu tilbage med First Reformed. Historien om en præst, der ramt af sygdom, begynder at stille spørgsmålstegn ved, om han overhovedet har brugt sit liv til noget.

Til at starte med er det en stille og rolig fortælling, der uden baggrundsmusik, ruminerer over tilværelsen. Med en konstant voice-over af Ethan Hawke og et billede, som er beskåret i det ‘kvadratiske’ 4:3 format og lange indstillinger, der er som mis-en-scene virkeliggjort, så er der ingen tvivl om, at alt tilsyneladende er tænkt ned til mindste detalje. Efterhånden som tiden skrider frem bliver historien dog mere og mere latterlig prætentiøs, samtidig med, at Schrader fuldstændig glemmer at overholde sine egne regler.

Pludselig er der en masse baggrundsmusik og til slut bliver virkelighedsopfattelsen næsten metafysisk. Det er dog ikke andet end overtænkte billeder. Ethan Hawke gøre en god figur som den knurrende præst, men det hele er så ligegyldigt og selvhøjtideligt så det svært at skrive meget andet positivt.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.