TIFF17: The Breadwinner

Kategori Anmeldelser, TIFF af - september 12, 2017
TIFF17: The Breadwinner

Baseret på bestselleren af samme navn, følger vi den afghanske pige Parvana. Hun er opvokset i et af de mange talibanske områder, hvor kvinder er en undskyldning for at svinge med pisken og ikke meget andet. Kvinder har ingen rettigheder, så da hendes far bliver taget til fange for at lære pigerne i familien at læse, må hun klæde sig ud som dreng, for at kunne brødføde familien.

I vanlig stil med Cartoon Saloons forrige film, så er det en meget flot film, der får det meste ud af sit beskedne budget. De formår til trods for deres enkle tegnestil at rumme meget ekspressive karakterer, og eftersom en stor del af historien bliver brugt på, at Parvana fortæller et eskapistisk eventyr til hendes lillebror, så er der gjort brug af flere forskellige stilarter, der komplementerer hinanden ganske fornemt. Musikken er også en karakter i sig selv.

Det er flot eventyr, der tør både at være uhyggelig og oprigtigt rørende. Vi kommer dog aldrig op på samme høje niveau som eksempelvis Cartoon Saloons forrige film, Sangen fra havet. Men det betyder ikke, at man kan holde igen med tårerne helt til slut.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.