TIFF18: Ben is Back

Kategori Biografen, TIFF af - september 15, 2018
TIFF18: Ben is Back

Selvom titlen lyder som den nye hitkomedie på TV2 Zulu og har Julia Roberts i den kvindelige hovedrolle, så er “Ben Is Back” et utrolig troværdigt drama om en narkomans effekt på sin familie.

I modsætning til flere af de andre dramaer på festivalen, der handler om narkomani, så skal vi denne gang ikke igennem den sædvanlige trædemølle med montager af folk, der stikker nåle i armen, eller flashbacks, der er med for at få os til at græde. Alt dette er allerede sket, da Ben besøger sin familie på Juleaften, efter at have fået et døgns fri fra institutionen han er indlagt på.

Allerede her er konceptet frisk nok til at skille sig ud fra andre film i genren. Der er også en forfriskende menneskelig sarkasme og ironi gennem hele filmen, så begivenhederne ikke er alt for selvhøjtidelige, før det faktisk bliver alvorligt. Julia Roberts er for en sjælden gang faktisk god og autentisk i rollen som den ressourcestærke mor, der inderligt gerne vil hjælpe sit barn, mens Lucas Hedges i forlængelse af de to andre film, han har med på festivalen, er ved at cementere sig som fremtidens mand, indenfor det intime drama.

Så lad dig ikke narre af titlen, for Ben Is Back, er en hård og menneskelig oplevelse at sidde igennem, på helt den rigtige måde.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.