TIFF18: Blind Spot

Kategori Biografen, TIFF af - september 10, 2018
TIFF18: Blind Spot

Det er en hel normal aften, på en hel normal hverdag, og alting er præcis som det plejer; lige indtil vi pludselig opdager, at mørke tanker stadig kan florere i vante rutiner – også hos børn.

I Blind Spot stifter vi bekendtskab med en familie. Vi starter med at møde datteren, Thea, dernæst moren, Maria og til sidst faren, Anders, der alle bliver bragt sammen efter, at Maria finder Thea bevidstløs. Vi følger deres rejse og oplever alle de følelser, der er på spil, når ens kæreste pludselig svajer mellem liv og død.

Filmen er optaget i ét langt klip, hvilket vil sige, at vi følger hele processen i halvanden time, nervepirrende og med krummende tær. Ikke på et eneste tidspunkt bliver der klippet til noget eller nogen anden, men vi ændrer dog fokus på hovedkarakteren, som filmen skrider frem. Vi starter med at følge Thea, og langsomt bevæger vi os mod forældrene, bedsteforældrene, læger og sygeplejesker for til sidst at ende dér, hvor vi startede. Det giver en hjemme-ude-hjemme fornemmelse, og er dermed også med til at give en hel historie, hvor vi får set alle perspektiver.

Skuespillet er rimeligt godt. Vi kommer helt tæt på, hvordan mennesker og kroppen reagerer, når den oplever en choktilstand, hvor alt lukker af, og intet er rationelt. Vi ser tilstanden i forskellige mennesker, hvilket gør historien virkelig, eftersom alle er forskellige og smerte kan vises på mange forskellige måder. Skuespillernes præsentation holder hele vejen igennem, og jeg må være ærlig og indrømme, at jeg selv kom til at fælde en tåre, fordi situationen er absurd, men også realistisk.

Denne film er Tuva Novotnys første film som filminstruktør og manuskriptforfatter. Hun har skrevet filmen for at skabe fokus på det tabu, der er ved unge, der lider af mentale sygdomme. Jeg synes hun fanger budskabet godt, men det eneste jeg savner var en afslutning, hvor vi får forklaret, hvad der udløste Theas handling, og hvad der senere sker med hende. Vi får aldrig lukket kapitlet helt omkring Thea. Så hvis du ikke kan klare film med uforløste afslutninger, er filmen måske ikke noget for dig – men hvis du derimod kan lide spænding og film, der rykker dine grænser, så er Blind Spot lige en film for dig.

Skrevet af
En film kan være god på mange måder, men uden den rette musik og godt skuespil, kan det være svært at se dens fulde potentiale. Jeg elsker film, der ændrer ens livssyn og vender alting 180 grader - for i disse tilfælde bliver film ikke blot underholdning, men også livsbekræftende. Og så elsker jeg Thomas Newman.
Kommentarer er lukket.