TIFF18: Kursk

Kategori Biografen, TIFF af - september 10, 2018
TIFF18: Kursk

En virkelig intens oplevelse om en russisk ubådsbesætning, der midt i Den Kolde krig, strander på havets bund. Det står hurtigt klart, at russerne ikke selv har ressourcerne til at redde dem, og så må de sætte deres russiske ære på spil for at få hjælp fra de allierede, men er det prisen værd?

Filmen starter dog lidt for langsomt, og desværre gør den for lange prolog også opmærksom på sig selv ved at være i et andet billedformat end resten af filmen. For da billedet så bliver strakt ud på hele lærredet, er det også som om, filmen for alvor går i gang – og er du gal, hvor er det effektivt efterfølgende.

Scenariet udspiller sig på meget få lokaliteter, og de fleste af dem er meget klaustrofobiske. Ikke desto mindre er det medrivende at se og virkelig flot filmet, selvom krisen måske ikke er noget at råbe hurra for.

Matthias Schoenaerts er endnu en gang fremragende i den altoverskyggende hovedrolle og han bliver godt flankeret af det overraskende hovedsageligt danske ensemble, der dog ikke helt kan skjule, at de stammer fra det ganske land og ikke bag det russisk jerntæppe. Som helhed er det en dramatisk film, der slipper af sted med sit meget fastlåste drama det meste af vejen og fremmaner et par virkelig hjerteskærende scener i løbet af det hele.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.