TIFF18: The Old Man & The Gun

Kategori Biografen, TIFF af - september 18, 2018
TIFF18: The Old Man & The Gun

The Old Man & The Gun er som et dejligt varmt tæppe. Filmen var ens hjerte, er tryg og med en spilletid på 93 minutter, spilder den heller ikke din tid.

I filmen følger vi en aldrende bankrøver Forrest Tucker spillet af den legendariske skuespiller Robert Redford. Tucker er som sådan ikke nogen slem fyr eller bare tilnærmelsesvis en skurk, men faktisk en god gammeldags gentleman, der ligesom en kleptoman ikke kan forklare, hvorfor han bare godt kan lide at røve banker udover, at det gør ham glad. Til trods for, at fortællingen er baseret på en rigtig person, så er filmen i forlængelsen af Tuckers attitude også meget behagelig og tryg at sidde igennem.

Det er også meget passende, at Redford allerede nu har annonceret, at dette markerer hans sidste optræden som skuespiller. Rollen passer perfekt til ham, og indkapsler alt det bedste fra hans livslange karriere. Der er ikke de store kunstneriske ambitioner med filmen, lige med undtagelse af, at det er lykkedes David Lowery at skabe en film, som både ligner og føles som om den var produceret i 1970’erne.

Der er ærligt talt ikke så meget, som er ekstraordinært ved oplevelsen, men filmen er stadig anbefalesværdig, fordi Robert Redford er en enestående skuespiller, og det er en fornem og værdig afsked, han tager med filmmediet, som han har været med til at forme og udvikle gennem årtier.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.